Abidal se loučí s Barcelonou, přestože chtěl zůstat

Éric Abidal (© marca.es)

Barcelona neprodlouží Éricu Abidalovi smlouvu, která končí 30. června. Dnes to potvrdil samotný hráč i prezident klubu Sandro Rosell.

"Bylo těžké říci Ericovi ne, protože k němu máme velkou úctu, snadnější by bylo říci ano. Abidal nám dal životní lekci, kterou nikdy nezapomeneme. Prožili jsme spolu úžasné chvíle plné titulů. Ale náš vztah je mnohem bližší než prezident - hráč," uvedl Rosell, jenž 33letému fotbalistovi vzkázal, že až bude chtít, může se na Camp Nou vrátit jako ředitel fotbalových škol.

Abidal litoval, že nemůže pokračovat v aktivní kariéře v Barceloně, přestože to bylo jeho přání: "Dnešek je pro mě těžký. Strávil jsem v Barceloně šest let, byl tu nejsilnější zážitek v mém životě. Hrál jsem po boku skvělých hráčů, hodně jsem se naučil. Děkuji trenérům za důvěru i lékařům za pomoc v těžkých chvílích. Chtěl jsem v Barceloně pokračovat, ale klub to viděl jinak, což musím respektovat."

Abidal překonal vážné zdravotní potíže, kdy mu byl nalezen nádor na játrech. Později musel podstoupit transplantaci tohoto orgánu.

"Jsem smutný, protože jsem hodně bojoval, abych se mohl vrátit. Chtěl jsem v Barceloně zůstat, zdraví mi to dovoluje. Je těžké ukončit kariéru a začít nový život. Chci pokračovat v kariéře. Mám ke klubu respekt a budu zvažovat nabídky až poté, co mi vyprší kontrakt v Barceloně. Uvidím, jestli nějaké přijdou. Ideální klub nemám, chtěl jsem ukončit kariéru tady. Zůstanu v Evropě, ale více zatím nevím."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace