Aduriz vyrovnal Messiho a Raúla. v lize skóroval už proti 35. soupeři

Aritz Aduriz pomohl Athleticu k vítězství nad Alavésem a útočník Lvů znovu přepisoval historické tabulky.

Brzy 37letý fotbalista skóroval v La Lize již proti 35. soupeři, čímž se vyrovnal barcelonskému Lionelu Messimu a Raúlovi, bývalému kapitánovi Realu Madrid. Jako první získal skalp konkurenčního Realu Sociedad, do jehož sítě se v roce 2006 trefil hned dvakrát. Nejoblíbenější Adurizovou obětí je Getafe, proti němuž zaznamenal již 11 branek. Naopak brankáře Cádizu, Murcie, Córdoby a Gimnàstic, klubů, které do Primery jen krátce nakoukly, nepřekonal.

Messimu se nejvíce daří proti Seville (23 branek), Cádiz, Murcia, Xerez a Girona od argentinské superstar v La Lize neinkasovaly. Raúl González se nejčastěji radoval z gólu proti Valladolidu (17 branek) a naprázdno vyšel proti Getafe, Levante, Gimnàsticu a Xerezu.

Aduriz se díky brance z penalty proti Alavésu, která byla jeho 153. v nejvyšší soutěži, posunul v tabulce baskických střelců historie La Ligy před Julia Salinase. Vedoucí Zarra (251 branek) je nedostižný.

Umění protřelého forvarda ocenila i UEFA, která Adurize jmenovala nejlepším hráčem základních skupin Evropské ligy.

Přehled branek Adurize, Messiho a Raúla proti jednotlivým soupeřům:

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace