Africký pohár národů připraví několik týmů o důležité hráče

Michael Essien (© marca.es)

Jihoafrická republika bude mezi 19. lednem a 10. únorem hostit Africký pohár národů. Kontinentální mistrovství naruší chod klubů Primera División.

Země, které se na turnaj kvalifikovaly, totiž na několik týdnů "ukradnou" španělským týmům v řadě případů klíčové fotbalisty.

Protože Kamerun překvapivě nepostoupil, nemusí se Barcelona obávat, že by přišla o Songa, Granada o Nyoma či Málaga o Fabriceho a Kameniho. Dalším šťastným klubem je Rayo, Lassova rodná krajina rovněž nebude účastníkem afrického mistrovství.

Naopak nepříjemné starosti možná čekají na Levante, jehož řady mohou prořídnout o El Zhara a Obafemi Martinse. El-Arabi, Yebda a Ighalo je prozměnu trolístek, o který zřejmě přijde Granada. Problém mohou mít i španělští zástupci v Lize mistrů. Valencia může postrádat Feghouliho, Real Madrid Essiena.

Trenérovi Getafe Luisi Garcíovi přidělá turnaj dost vrásek kvůli ztrátě záložníků Barrady a Lacena. Manolo Jiménez přijde o Romarice, Pochettino o Wakasa, Pepe Mel o Nosu, Đukić o Manucha, Montanier o Cadamura, Mendilibara o Annana nebo Simeone o Kadera.

Konečné nominace na Africký pohár 2013 budou oznámeny v lednu. Zástupci klubů La Ligy je budou nervózně vyhlížet...

Hráči, kteří mohou odjet na Africký pohár národů 2013:

Ghana: Essien (Real Madrid), Wakaso (Espanyol) a Annan (Osasuna)
Maroko: Barrada (Getafe), El-Arabi (Granada) a El Zhar (Levante)
Nigérie: Martins (Levante), Ighalo (Granada) a Nosa (Betis)
Tunisko: Kader (Atlético)
Angola: Manucho (Valladolid)
Pobřeží slonoviny: Romaric (Zaragoza)
Alžírsko: Feghouli (Valencia), Cadamuro (Real Sociedad), Lacen (Getafe) a Yebda (Granada)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace