Alcácer do Getafe - první svár?

Paco Alcácer (© as.com)

Kouč Valencie Mauricio Pellegrino celé léto opakoval pořád dokola jak kafemlejnek: „Chci, aby Alcácer zůstal ve Valencii“. Naposledy, kdy mohli novináři a fotbalová veřejnost tuto větu slyšet, bylo v pondělí nad ránem, po skončení ligového duelu proti Deportivu. Jenže muži z vedení klubu si z jeho přání a představ nijak velkou hlavu nedělali.

Prezident Llorente a technický sekretář Braulio během celého včerejška dojednávali detaily hostování mladého útočníka do Getafe, kde po něm mocně toužil trenér Luis García. Definitivně se obě strany dohodly v noci, kdy prezident madridského klubu Ángel Torres přistoupil na to, že ve smlouvě nebude zahrnuta žádná opce na přestup a Alcácer bude muset odehrát určitý počet utkání, při jehož nesplnění bude muset Getafe do valencijské pokladny vysázet nějaké to euro.

Zatímco jednání postupovala ke zdárnému konci, trenérský tým nevycházel z úžasu. Že neprojevil svůj nesouhlas veřejně ještě neznamená, že s rozhodnutím vedení klubu stoprocentně souhlasil, neboť ho považuje za lehce riskantní. Argentinský trenér naprosto jasně naznačil, že s Pacem Alcácerem počítá, protože v tak náročné sezóně, kdy Valencia zasáhne do tří soutěží, chce mít v kádru vedle Soldada a Valdéze ještě jednoho klasického útočníka, protože zranění, nebo karetní tresty dokáží udělat své. 

Dalším argumentem, s nímž se trenéři Valencie ohání je například ten, že přes veškeré klauzule, které jsou v kontraktu zahrnuty, nikdo nemůže zaručit, že v Getafe odehraje víc zápasů, než by se mu naskytlo ve Valencii, byť na předměstí Madridu očekávají rušný závěr přestupního termínu díky možným odchodům Mikua, Colungy, nebo Güizy. Vloni pod Emerym si Alcácer zahrál tři ligové duely a letos měl Pellegrino v plánu dát mu ještě větší prostor. Pellegrino rovněž nechápe různé kritické hlasy na skutečnost, že Alcácer nebyl nominován ani k jedinému z úvodních dvou ligových duelů, neboť zaujal stejný postoj jako v případě Pabla Hernándeze a u něj se nikdo nedivil. Na vysvětlenou - v Pellegrinově Valencii budou mít šanci na zápasové minuty pouze hráči, kteří budou mít během týdne všechny myšlenky upřeny výhradně na práci s prvním týmem a nebudou rozptylováni jinými záležitostmi. Přesun Alcácera do Getafe ještě více posílil kooperaci mezi oběma kluby, neboť v posledních letech je na trase mezi oběma stadióny poměrně živo. Cestu jedním či druhým směrem vyzkoušeli Gavilán, Pallardó, Albiol, Pablo, Moyá, Soldado, nebo Parejo. 

Jde v případě Paca Alcácera o první konflikt mezi vedením a trenérem, nebo jde o pouhopouhou letní bouřku bezvýznamného charakteru, která rychle odezní?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace