Alcácer v Barceloně nehraje. Je ve hře lednový návrat do Valencie?

Paco Alcácer (© sport.es)

Když Ernesto Valverde oznámil nominaci na zítřejší utkání Ligy mistrů na půdě Sportingu Lisabon, bylo to pro Paca Alcácera další zklamání. Své jméno na seznamu hledal marně. Opět.

Pro útočníka je to jasná zpráva, že v Barceloně je v současné chvíli až poslední volbou do ofenzivy. Vždyť chyběl v šesti nominacích z posledních šesti, v Gironě proseděl celý zápas na lavičce.

Čtyřiadvacetiletý Paco Alcácer přišel na Camp Nou vloni z Valencie za 30 milionů eur, aby dopřál občasný odpočinek triu MSN. Jenže když už v minulé sezóně dostal šanci, nezaujal a nebyl dostatečně produktivní. A příchodem Valverdeho se jeho situace nezlepšila. Nastoupil sice v základní sestavě úvodního ligového duelu proti Betisu, do dalšího utkání proti Alavésu 26. srpna už zasáhl jen jako střídající fotbalista. A od té doby si nezahrál ani minutu. Celé září bez zápasového vytížení, přestože se zdálo, že více minut přinese Alcácerovi zranění a následná slabší forma Luise Suáreze.

Média se samozřejmě složité situace Alcácera v Barceloně chytla a už spekulují o lednovém odchodu. Inter Milán a Neapol hráčovu situaci sledují, samotný Alcácer by ale chtěl setrvat ve Španělsku. Nabízí se proto návrat do Valencie, kde prožil nejlepší časy a nakoukl i do reprezentace. Například půlroční hostování na Mestalle by mohlo znamenat výhru pro všechny strany... Barcelona by i nadále vlastnila stále se rozvíjejícího forvarda, Alcácer by se znovu stal důležitou součástí týmu a Valencia by získala další střelivo pro útočnou palbu.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace