Aleñá a Trincão opouštějí Barcelonu, Pjanić údajně odmítl rozvázání smlouvy

Trincão (© marca.es)

Barcelona pokračuje v úpravách kádru pro nadcházející sezónu, klub potřebuje snížit výdaje na mzdy.

Katalánci musejí ušetřit 200 milionů eur, aby splnili ekonomické podmínky La Ligy a mohli registrovat nové posily. Ty jsou zatím čtyři - Depay, Emerson, Kun Agüero a Eric García - na zapsání na soupisku však musejí čekat.

Podle místního tisku se vedení pokoušelo jednostranně ukončit smlouvu s Miralemem Pjanićem, jenž v první sezóně na Camp Nou po příchodu z Juventusu nezaujal, hráč ale odmítl a z výplatní pásky Barcelony zatím nezmizí. Klub přitom musí spěchat, neboť stále nemá uzavřenou nový kontrakt s Lionelem Messi, Argentinec je od konce června volným hráčem. Pochybnosti, jestli si koronavirovou krizí výrazně finančně oslabená Barcelona může Messiho setrvání dovolit, ostatně vyjádřil i Javier Tebas. Podle šéfa La Ligy nemůže Barcelona počítat s volnějším metrem, pokud jde o platový strop. "Výjimky se kvůli Messimu nebo Haalandovi dělat nebudou," řekl rázně.

Jen částečnou úlevou pro rozpočet jsou odchody 21letého útočníka Trincãa k anglickým Wolves formou hostování s opcí a přestup Carlese Aleni do Getafe. Třiadvacetiletý středopolař uzavřel s Azulones smlouvu na pět let, hodnota transferu je 5 milionů eur. 

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace