Aleñovi se trpělivost vyplatila. V Barceloně povýšil do prvního týmu

Carles Aleñá (© marca.es)

Barcelona oznámila, že místo dlouhodobě zraněného Rafinhy zaujme v kádru prvního mužstva Carles Aleñá.

Aleñá je považován za velký talent, vloni zářil v barcelonském béčku a své kvality ukázal i ve víkendovém zápase proti Villarrealu, kdy technickým lobem pečetil výhru Katalánců 2-0.

K cestě do kádru Ernesta Valverdeho pomohla 20letému záložníkovi zejména trpělivost: "Být v prvním týmu je jiné. Zvykl jsem si na to, že v rezervě jsem byl důležitým hráčem, tady je to něco úplně jiného. Jsem mezi největšími světovými hvězdami, ale náramně si to užívám. Klub mi ani nenabídl odchod, ani v lednu na hostování. Cítím důvěru. Je to můj první rok a není potřeba nikam spěchat. Musím být trpělivý, to je základ, stejně jako byli trpěliví Sergi Roberto, Iniesta nebo Xavi. Ti jsou mými vzory. Je těžké se do prvního týmu Barcelony dostat, ale ještě těžší je udržet se v něm deset let."

Aleñá vděčí za kariérní posun i trenérovi Ernestu Valverdemu, jenž ho podržel i v době, kdy byl zraněný: "Být zraněný, to bylo peklo. Byly to hrozné tři měsíce, ale nakonec mi to pomohlo, poučil jsem se. Valverde mi volal hned po operaci, aby se zeptal, jak se cítím. Podpořil mě. Řekl, že budu hráčem prvního týmu a zranění na tom nic nemění, že o mém odchodu se vůbec neuvažuje. Jsem mu vděčný za to, že mi dal jistotu."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace