Ali nedokázal potlačit emoce

Ali Syed (©Diario Montaňes)

V sobotu udolal Racing Santander "nakřáplou" Sevillu gólem Arany v nastaveném čase 3:2, byť musel velkou část utkání odehrát v deseti lidech po vyloučení obránce Christiana.

V okamžiku rozhodující gólové trefy v čestné lóži vybuchnul nadšením nový majitel klubu Ali Syed. Ovšem zřejmě netušil, že si zadělal na velkou nepříjemnost, neboť v těchto prostorách stadionu se ctí určité dekorum a není vhodné jakkoliv dávat najevo své emoce.
Sobotní "incident" notně pohoršil i prezidenta poraženého klubu Del Nida. Ali Syed se mu nakonec včera omluvil. "Veřejně se mu omlouvám, ale jsem takový, normální člověk, rád dávám najevo své emoce," to byla slova, která poskytl španělské tiskové agentuře EFE. Hned vzápětí však ale dodal: "Když mužstvo vyhrává, budu nadále dávat najevo své pocity." Ti, kteří v nejbližší době usednou do lože na stadionu El Sardinero tak mohou očekávat další projevy emocí tohoto nového klubového mecenáše. Do rozpoutané polemiky se vnořil prezident autonomní oblasti Kantabrie Miguel Ángel Revilla, jenž se sanžil poradit Alimu aby se "trošku mírnil" a zdržel se "tolika výskoků a objetí." Ovšem vzápětí dodal, že ani on není tím nejvhodnějším člověkem, jenž by měl tyto rady udílet. Prezident Racingu Pernía Del Nidovi, svému osobnímu příteli, vysvětlil, že "Alí pouze svobodně vyjadřoval své pocity a proti tomu nemohu nic říct."

Sobotní vystoupení Aliho Syeda okamžitě vyvolalo diskusi mezi těmi, pro něž je Indovo vystupování v loži nepřípustné a ty, kterým by ani tak nevadilo. Do té druhé skupiny se přiřadil i šéf Racingu Pernía, který Alího chování brání, co to jde. "Když někoho pozvete do lóže, je to jako byste si ho pozvali domů. Tolerance při vyjadřování pocitů je velmi důležitá. Ačkoliv chápu, když ji někdo postrádá," uvedl Pernía. Prezident si evidentně nechce rozkmotřit svého šéfa. "Chápu, že se to Del Nidovi nelíbilo. Je mi to líto, opravdu. Rozumím tomu, že v Asii nemají ve zvyku chovat se v lóži stejně, jako u nás ve Španělsku a je třeba to tak brát," vysvětlil. "Občas jsem zažil podobné situace a z toho důvodu se to snažím respektovat". Podle Perníi se prezident vždy musí chovat korektně, protože "v čestné lóži se dodržují nepsaná pravidla. Já jsem ten, kdo zve lidi. Z toho důvodu je třeba mít vybrané vystupování. Ale proti ostatním lidem, kteří zde usednou nemohu říci vůbec nic," dodal.

Prezident Kantabrie Revilla chtěl omluvit Alího vystupování, když uvedl, že "snad ona pravidla ani nezná, protože mu je nikdo nevysvětlil". Revilla je ale trošku zvláštní "týpek" a jak již bylo napsáno výše, je tím posledním jenž by měl někomu dávat rady, jak se chovat v čestné lóži. Pravidelně totiž odmítá pozvání do lóže slavného San Bernabeu, když tam hraje "jeho" Racing. Nemůže tam totiž nosit svoji klubovou šálu a ani se radovat z gólů. Proto si radši sedne s ostatními fandy do hlediště.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace