Almeríi a Hércules doprovodí do Segundy Deportivo

Deprotivo padá do Segundy (© marca.es)

Letošní sezóna Primery je uzavřená, do té následující se nezapojí trio Almería, Hércules a Deprotivo, týmy, které sestupují do Segundy.

Almería koketovala s nebezpečným pásmem prakticky po celou sezónu, mužstvo, z něhož vynikal zejména argentinský útočník Pablo Piatti, prostě na Primeru nemělo, o čemž svědčí druhý nejslabší útok a zároveň nejhorší obrana. Potupné debakly 0-8 od Barcelony a 1-8 od Realu Madrid dostatečně vystihují rok Andalusanů, na které nefungoval ani impuls nového trenéra.

Hércules vstupoval do sezóny s velkými ambicemi, Drenthe, Valdez nebo Trézéguet, to byla hodně zvučná jména, která slibovala, že celek z Alicante nebude v Primeře pouze do počtu. A první zápasy tomu napovídaly, Hércules dokázal dobýt tvrz jménem Nou Camp, nicméně potom to s ním šlo z kopce. Opory svůj účel neplnily, přišly spory uvnitř týmu, kritizované vedení neschopné vypořádat se s těžkou finanční situací...

Až do posledního kola živilo naději na záchranu Deportivo, ale závěrečná prohra pro něj znamená, že se rovněž stěhuje o patro níže. Na rozdíl od Almeríe a Hérculesu ke změně kouče v průběhu sezóny nesáhlo, což se mu možná stalo osudným. Mužstvo předvádělo ve velké části ročníku zoufalý fotbal, kterému chyběly ofenzivní nápady a rozený střelec. Pouhých 31 vstřelených branek v 38 zápasech nevyváží ani fakt, že Lotinovci měli lepší obranu než některé týmy, které postoupily do Evropy.

Almeríi, Hércules i Deportivo čekají těžké měsíce. Jejich vedení musejí najít takové složení týmu, které se dokáže vypořádat se změnou ligu, neboť Segunda je fotbalově odlišná od nejvyšší soutěže. Povede se jim to a dokážou se hned vrátit mezi elitu, nebo si pobyt v pekle prodlouží na několik let?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace