Alphonso Davies se zavázal Realu Madrid

Alphonso Davies v dresu kanadské reprezentace

Kanadský obránce Bayernu Mnichov, Alphonso Davies, opustí brzy bundesligovou scénu. Předběžně se podle vyjádření anglického tisku dohodl s Realem Madrid, který hráče s platnou smlouvu do roku 2025 bude chtít získat již letos v létě za symbolické odstupné německému klubu. Pokud by se mu to nepodařilo, pak by Alphonso Davies přišel do Madridu až v létě 2025, tentokrát ale již jako volný hráč.

Real Madrid se v honbě za podpisem Alphonsa Daviesa dostal do vedení. Obránci Bayernu Mnichov končí v příští sezóně smlouva a spolu s Kylianem Mbappé je jedním z hlavním cílů prezidenta Florentina Péreze. Podle anglických médií je ale dohoda na dobré cestě a klub se s hráčem předběžně dohodli na podmínkách podpisu budoucí smlouvy.

Bílý balet je s kanadským reprezentantem již dlouhou dobu v kontaktu s cílem posílit levou obranu a od začátku ho žádal, aby s bavorským klubem neprodlužoval stávající smlouvu, která mu vyprší na konci příští sezóny. V posledních týdnech se schůzky mezi oběma stranami zintenzivnily, včetně osobního setkání v Madridu, a tak se dohoda posunula ke kýženému cíli.

Real Madrid má před sebou stále dvě možnosti, jak si levého krajního obránce pojistit. První z nich je dohoda o přestupu s Bayernem již letos v létě, kdy by bundesligový tým měl být ochoten ve vlastním zájmu jednat o snížení přestupových požadavků, což by byl krok podobný jednání s Toni Kroosem v roce 2014.

Kanadský obránce je oceňován na 70 milionů eur, ale záměrem Realu je podepsat hráče za méně než 40 milionů eur. Pokud by k takové dohodě v létě nedošlo, hodlá Bílý balet aktivovat plán B a tím je podpis hráč zadarmo, podobně jako v případě Davida Alaby v roce 2021.

Bayern Mnichov se zatím do žádného konkrétního jednání s možnými zájemci nepustil, protože se soustředí na to, aby kanadského obránce přesvědčil k prodloužení smlouvy. O Alphonse Daviese se mimo Real Madrid aktivně zajímá také FC Barcelona a také několik klubů z Premier League. Zdá se ale, že má Bílý balet nakročeno k podpisu hráče lépe, čímž by posílil pozici, na níž Mendy ani Fran García svého zaměstnavatele příliš nepřesvědčili.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace