Alvato Morata věří, že bude od příští sezóny hrát opět v Serii A

Alvaro Morata v dresu Atletica Madrid

Španělský reprezentační útočník, Alvaro Morata, tlačí Atlético Madrid k jednání se zájemci o přestup. V klubu má smlouvu do roku 2024, ale doufá, že se mu v létě podaří prosadit svou vůli a Atlético ho nechá odejít zpět do italské fotbalové ligy. Zájemci nechybí, nejčastěji se mluví o Juventusu, AC Milan nebo AS Řím.

Alvaro Morata si pobytu v Itálii vždy užíval a mrknutím oka by se do Serie A vrátil. Je to způsobeno rodinnými důvody, protože je španělský útočník ženatý s Italkou Alicí Campiello, s níž má čtyři děti. To ale není vše. Alvaro má na Apeninském poloostrově mnoho přátel, a i fotbalově se zde dokázal prosazovat.

Jeho jméno je pochopitelně spojeno s Juventusem. V Turíně odehrál Morata dvě sezóny mezi lety 2014 a 2016, což si zopakoval v letech 2020 až 2022.  V dresu bianconeri dosáhl celkově na 185 utkání, 59 branek a dva mistrovské tituly. Turínská Stará dáma není jediným klubem, který se zajímá o služby španělského útočníka. Pro Juventus, ale i pro AC Milán je největší překážkou Moratův vysoký plat, který mu v Atléticu Madrid přináší 9 milionů eur ročně.

Rossoneri mají navíc pochybnosti o střeleckých schopnostech Alvara Moraty. V milánském útoku, který nedává zrovna příliš branek, je podle klubu potřeba forwarda, který dokáže zaručit daleko více branek, než jaký je Moratův průměr.

Kromě Juventusu a AC Milán existuje ještě třetí italská hypotéza, a tou je AS Řím. I v tomto případě ale vody naděje kalí vysoký plat hráče, jež si giallorossi nemohou dovolit. A tak asi přestup Moraty do hlavního města nepomůže ani pevné přátelství mezi španělským útočníkem a Paulem Dybalou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace