Ancelotti dovedl Real Madrid k dalšímu legendárnímu obratu

Real Madrid v úvodním duelu vyřazovací části Ligy mistrů zajížděl na Anfield Road a šance byly vyrovnané. Fanoušci se těšili na skvělý fotbal, kterého se jim dostalo vrchovatou mírou. Italský trenér Carlo Ancelotti svému týmu naordinoval útočný fotbal a Real Madrid svého soupeře na jeho vlastním hřišti naprosto znemožnil pěti brankami.

Před úvodním hvizdem utkání se dvě fotbalové legendy, Dalglish s Carragherem, poklonily před kotlem hostí zesnulému Amanciovi. Pocta samotnému fotbalu přišla vzápětí. Dva týmy, které se pohybují na naprosté špičce již několik let, se do sebe pustily od úvodních minut. Byl to další z památných duelů, který zaznamenal vynikající výkon Realu Madrid, jenž po první čtvrthodině prohrával 2:0, ale i díky Viniciovi zápas otočil ve svůj prospěch a proměnil jej na exhibici.

Plán Liverpoolu zpočátku fungoval bezchybně, domácí červená vlna naprosto zaskočila hostující tým a dav bouřlivě oslavoval Courtoisovu chybu. Madrid měl na levé straně díru, Salah procházel kolem Alaby zcela bez problémů a rakouskému obránci nikdo nepomáhal. Po čtvrthodině to vypadalo, že trenér Ancelotti hodí do ringu bílý ručník.

Naštěstí pro Madrid se ale Liverpool pohodlným vedením nechal ukolébat, a tak vůbec nezareagoval, když se Vinicius nadechl k obratu. Gól byl pro Bílý balet záchranou brzdou a Vinicius udeřil podruhé. Hra se přelévala ze strany na stranu jakoby ani odvetný zápas neměl být odehrán a vše se mělo rozhodnout v Liverpoolu.

Domácí se sice nevzdávali, ale Bílý balet po Militaově trefě obrátil skóre na svou stranu a fanouškům Reds se přitížilo ještě více, když začal úřadovat Benzema, který během dvanácti minut přidal ještě další dvě branky. Madrid se po vysoké výhře 2-5 proměnil v noční můru, ze zápasu dokázal vytěžit maximum a Jurgen Klopp si sypal popel na hlavu: „Gól na 2:3 jsme neměli dopustit. Upřímně si nejsem jistý, jestli to byl faul nebo ne, ale přímý kop jsme měli ubránit. Od té chvíle to byla neuvěřitelný jízda Realu. Přestali jsme být kompaktní a ztratili jsme spoustu míčů, což jsou věci, které se nám v prvním poločase nestávaly.

Ještě více kritický byl Thierry Henry. „Alisson udělal velkou hrubku, ale tým za ním nestál. Courtois udělal podobnou minelu, ale Real Madrid je skvělý tým a zachránil ho. Nemyslím si, že by měl Jurgen Klopp odejít, ale někteří hráči už nemají takovou úroveň, aby mohli hrát za Liverpool. Stává se to i těm nejlepším, stalo se to i mě. Je to konec jedné éry.

Opatrnější byl ve své analýze utkání trenér Realu Madrid, Carlo Ancelotti: „Nebylo jednoduché odjet z Anfield Road s dobrým výsledkem. Zejména poté, jak se hra vyvíjela. Ztratili jsme sebedůvěru a postupně jsme museli přebírat kontrolu nad míčem. Vinicius odehrál neuvěřitelný zápas, ale postup ještě zpečetěn není. Snažil jsem se vsadit na nebezpečnou útočnou hru a vyšlo nám to.“

 

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace