Ancelotti kritikou nešetřil, navzdory postupu do finále

Hráči Realu Madrid slaví branku v semifinále Mistrovství světa klubů

Real Madrid po přesvědčivém vítězství 4-1 nad egyptským soupeře Al Ahly v semifinále Mistrovství světa klubů postoupil do finálovém utkání ve kterém vyzve Al-Hilal. Tým ale podle italského trenéra Carla Ancelottiho pouze splnil svůj úkol, nic víc. V dalším utkání si nebude moci Bílý balet žádný herní výpadek dovolit, pokud chce dokráčet pro další trofej.

Italský trenér Realu Madrid, Carlo Ancelotti, se po vítězném utkání proti Al Ahly v semifinále Mistrovství světa klubů domnívá, že jeho tým splnil svůj úkol. „Hodinu jsme kontrolovali hru a pak jsem si asi mysleli, že je konec, ale takový fotbal není. Snížili jsme tempo a nekontrolovali hru. V podobných zápasech můžete všechno ztratit během okamžiku. Naše výhra se nerodila klidně,“ byl k výkonu svého klubu na pozápasové tiskové konferenci kritický Carlo Ancelotti.

Semifinále mohlo být rozhodnuto již dříve, ale madridský záložník Luca Modrič promarnil pokutový kop, podobně jako v ligovém utkání proti Mallorce. „Asi si budeme muset lépe vybrat exekutora penalt. Luka si vždy vedl dobře, ale tohle jsou momenty, které se stávají. My máme na penalty Benzemu, Asensia a Modriče, ale trénovat pokutové kopy je složité, protože má svou váhu také faktor prostředí, který se nedá v tréninku nasimulovat,“ pokračoval trenér Ancelotti v pozápasovém rozhovoru, nicméně s atmosférou na stadionu byl obecně spokojen. „Rád bych poděkoval fanouškům, byl to pěkný zápas a odjíždíme z něj s dobrým pocitem.“

Italského stratéga složení nedělního finále mírně překvapilo, očekával totiž, že se do něj dostane Flamengo. „Jeho vyřazení mě překvapilo, protože jsem si myslel, že bude mít výhodu na individuální úrovni, i když se nachází v předsezónním období a není na tom fyzicky úplně nejlépe. Náš soupeř pro finále, Al-Hilal ale odehrál fantastické utkání a zaslouží si hrát o celkové vítězství. Musíme si výžit tohoto týmu s dobrými individuálními vlastnostmi a dobrou týmovou prací. Stejně jako my se budou na finále velmi těšit. Obvykle se na podobných turnajích ve finále střetává evropský a jihoamerický tým, ale fotbal se mění a je více týmů, které se mohou utkat,“ prohlásil trenér Realu Madrid.

 

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace