Ancelotti potvrdil, že Real žádné další posily nepřivede

Trenér Realu Madrid, Carlo Ancelotti, v ligovém utkání

Trenér Realu Madrid, jehož v průběhu letní přípravy nepříjemně zasáhlo zraněné brankářské jedničky Thibauta Courtoise a Edera Militaa, oznámil na tiskové konferenci, že kádr i přes nedávné odchody žádné nové hráče již nepřijme. Pro mnohé trochu riskantní postoj značí, že italský manažer slepě důvěřuje vlastnímu týmu a věří, že zvládne všechny nástrahy složité sezóny.

Real Madrid čelil v průběhu léta dvojí ráně v podobě zranění Thibauta Courtoise a Edera Militaa, kteří budou mimo hru po velkou část sezóny. Ztráta dvou klíčových hráčů obrany Bílého baletu by mnohé trenéry přiměla k tomu, aby se poohlédl po vhodné posile na přestupovém trhu. Carlo Ancelotti zaujal ale zcela opačný postoj a rozhodl se, že nové hráče do týmu začleňovat nebude.

Jedinou výraznou posilou Merengue se tak stal Kepa Arrizabalaga, který přichází jako náhrada za zraněného belgického brankáře. Ačkoli má Kepa zkušenosti s elitním fotbalem, jeho adaptace do týmu a zvykání si na styl hry Realu bude možná trvat delší dobu. Ancelotti ovšem spoléhá na to, že dokáže zaplnit mezeru po Courtoisovi a přispěje k budoucím úspěchům týmu.

Ancelottiho strategii lze interpretovat jako vyjádření důvěry hráčům, kteří již v Realu Madrid působí. Tím, že se italský trenér rozhodl spoléhat na současný kádr, místo toho do něj na poslední chvíli asahoval novými příchody, vysílá jasný vzkaz: věří v kvalitu kádru a přizpůsobivost hráčů, kteří budou čelit výzvám, jež před nimi stojí.

Toto rozhodnutí však zároveň znamená značnou výzvu pro stávající hráče. Budou muset prokázat svou hodnotu a splnit očekávání v každém utkání. Konkurence ve všech soutěžích, kterých se Real účastní, bude velká a hráči budou podrobeni velké zkoušce na cestě za ziskem nových vítězství.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace