Ancelotti slibuje v sezóně velkou rotaci sestavy

Benzema a Alaba slaví branku v síti Eintrachtu

S příchodem nové sezóny, kterou Real Madrid zahájil stylově vítězstvím, tak jako ukončil tu minulou, trenér Ancelotti slibuje častou obměnu sestavy a velkou rotaci hráčů. Důvod je prostý, sezóna bude dlouhá a rozdělená Mistrovstvím světa v Kataru, kterého se bude účastnit většina týmu.

Real Madrid zahájil sezónu 2022/23 stejně jako předminulou, vítězstvím v Superpoháru. V Helsinkách se radovali hráči Bílého baletu ze zisku první ze šesti možných trofejí, které mohou v letošní sezóně získat, a to ze Superpoháru 2022. V utkání si s obdivuhodnou jednoduchostí poradili s vítězem Evropské ligy, Eintrachtem Frankfurt, který z počátku dělal problémy, ale po trefě Alaby se nadšení bundesligových hráčů vytratilo a Benzema v druhém poločase stvrdil konečný výsedek.

Trenér Ancelotti, jak již naznačil před utkáním, do zápasu poslal na vlas stejnou sestavu, která rozhodla finálové utkání Ligy Mistrů s Liverpoolem, protože měl pocit, že zápas Superpoháru je vyvrcholením právě uplynulé sezóny a právě tato jedenáctka si zaslouží úspěch završit.

Ti, kteří dnes nehráli, budou v základní sestavě velmi brzy. V neděli proti Almerii tým trochu osvěžím,“ okomentoval své budoucí kroky italský trenér po zápase na tiskové konferenci. „Ano, letos budeme muset točit sestavu o hodně více,“ naznačil Carlo Ancelotti v odpovědi na otázku, jak náročná bude sezóna s Mistrovstvím světa pro hráče.

Tato otázka byla zcela na místě, protože v uplynulém ročníku La Ligy Real Madrid téměř nezapojoval do hry hráče druhého sledu. Treble (španělský Superpohár, španělskou ligu a Ligu Mistrů) Real odehrál prakticky jen se šestnácti hráči. Jedenáctkou, která nastoupila v pařížském finále a pěticí Vázquez, Nacho, Rodrygo, Asensio a Camavinga.

V základní sestavě tak pravidelně nastupují hráči, kterým už dávno bylo třicet let, například Benzema a Modrič, nicméně díky vítězné mentalitě a perfektní fyzické přípravě tento tým šlape jako stroj. V letošní sezóně se ovšem, ke všem běžným soutěžním utkáním, přidává také překážka v podobě Mistrovství světa v Kataru, které se bude hrát od listopadu do prosince a které postaví trenéry do nové situace, kdy budou muset do týmu opět začlenit před druhou částí sezóny velmi vyčerpané hráče.

Carlo Ancelotti se na situaci dívá s nadhledem, ale tuší, že právě vstup do jarní části soutěže bude letos velmi rozhodující. „Bude to zvláštní sezóna, do začátku Mistrovství světa nebude mnoho problémů, uvidíme, jak se nám vrátí hráči ze šampionátu, to bude klíčové. Možná se vrátí unavení, normálně hráči po Mistrovství odjížíd na dovolenou, teď naskočí rovnýma nohama do vrcholu sezóny.

Klub si byl této situace velmi dobře vědom, podle toho také na letním přestupovém trhu jednal a posílil tým o hotové hráče, což by mělo Ancelottimu při sestavování jednáctky pomoci. Rüdiger, středopolař s prověřenou minulostí, o kterého se prala celá Evropa, a Tchouameni, nadějný záložník s celou kariérou před sebou. Výměnou za to tým opustili hráči, kteří v loňské sezóně do hry zasahovali méně nebo téměř vůbec: Marcelo, Jovič, Isco a Bale. Klub osekal „suché větve“ a noví příchozí i lavička tuší, že budou mít letos mnoho možností předvést své umění.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace