Ancelotti: Titul ještě nemáme, ale udělali jsme důležitý krok

Carlo Ancelotti slaví výhru v Seville | todas-noticias.com

V neděli večer La Liga měla na pořadu očekávané střetnutí Sevilly s Realem Madrid, které jen potvrdilo dominanci Bílého baletu ve španělské lize. Tříbodová výhra se ale zrodila až v posledních deseti minutách utkání a Real musel vynaložit velké úsilí, aby výsledek otočil.

Do posledních šest ligových utkání vstupuje Real Madrid z prvního místa s luxusním náskokem patnácti bodů na druhou Barcelonu. Katalánský klub má sice ještě dvě utkání k dobru, ale pokud se v nejbližších zápasech nic nezmění, může být Real po derby s Atléticem (8.5.) korunován ligovým šampionem.

Trenér Realu Madrid, Carlo Ancelotti, nechce nic předbíhat a vybízí svůj tým k ostražitosti, je si ale vědom toho, že výhra v Seville byla velice důležitá. V poločase Bílý balet prohrával po brankách Rakitiče a Lamely 2-0, ale velkolepý druhý poločas zakončený obratem skóre v posledních deseti minutách, rozhodl o tom, že Real Madrid nadále drží v tabulce luxusní náskok.

Italský trenér vysvětlil, že bouřlivé oslavy hráčů i lavičky po vítězném gólu Karima Benzemy, byly způsobeny fenomenálním obratem zápasu, který se vyvíjel velice špatně. „Všichni očekávali, že Real na cestě za titulem zakopne, ale to se nestane, protože tento tým má velké srdce a neuvěřitelný charakter. V prvním poločase jsme nebyli dobře rozestavení a Sevilla nás dostávala změnami směru hry, ale my jsm neztratili hlavu, zareagovali jsme na to v poločase a napravili tak zápas. V první půlce jsme vypadali unaveně, ale ve druhém jsme předvedli velkolepý výkon. Ve fotbale občas nastanou situace, které lze jen těžko vysvětlit,“ narážel na faul Diega Carlose, za který Real neúspěšně požadoval pokutový kop.

Síla Realu mě něpřekvapuje, ale jsem hrdý, že mohu být jeho součástí a rád bych poděkoval všem hráčům. Tento tým je schopen dokázat výjimečné věci. Začali jsme špatně, Sevilla šla do vedení 2:0, ale neztratili jsme sebevědomí, protože utkání s PSG a Chelsea nás přesvědčily, že když něčemu věříte, můžete to také dokázat. A my jsme to dokázali.

 

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace