Ancelottiho velká prohra

Asi nikdo nevyšel z nedělního El Clasico více poznamenán než trenér domácího Realu Madrid, Carlo Ancelotti. Italský trenér svou taktikou a rozestavením „zabil“ veškeré snahy Bílého baletu na úspěch v derby. Byť se jednalo o derby s nulovým významem.

Jsou prohry a prohry s velkým P. Nedělní večer byl jedním z těch, na které se bude v Madridu dlouho vzpomínat, bohužel jen negativně. Ani snad tak nešlo o výrazný výsledek 0-4, který mohl být ještě o hodně horší, kdyby v brance nestál Courtoise. Co ale zabolí je počáteční přístup Realu Madrid, který si sám sobě škodil a přestávková rozhodnutí italského trenéra vše ještě zhoršila. Jakoby to vůbec šlo…

Ke cti Carlu Ancelottimu jde to, že si po zápase sypal popel na hlavu a omlouval se za nevhodně zvolenou taktiku týmu i fanouškům. Do utkání nemohl pro svalové zranění nastoupit Karim Benzema a Ancelottiho myšlenka nahradit jej Lukou Modričem byla vraždou v přímém přenosu. Italský stratég tím totiž doslova obětoval svého nejlepšího záložníka a tvůrce hry, aby ho poslal na pozici, na které hrát neumí a nezná ji. Barceloně tím zabil dvě mouchy jednou ranou, nejen, že v sestavě neměl nejlepšího střelce, ale přišel i o střed pole. 2:0 pro Barcelonu a to jsme u úvodního hvizdu.

To není na lavičce Realu Madrid nikdo, kdo by mohl nahradit zraněného Benzemu? Je jasné, že Mariano a Jovič se do sestavy nehodí, což je pochopitelné s ohledem na jejich výkony. Proč ale nenastoupil Bale? Trenér Ancelotti jeho nevyužití odůvodnil tím, že se necítí dobře, všichni ale víme, že již ve čtvrtek Bale nastoupí v reprezentaci proti Rakousku… A Hazard? Ví vůbec trenér, že ho má v týmu?

Nestalo se poprvé, že se Ancelotti rozhodl přenechat iniciativu na soupeři a vyčkával, co se stane ve snaze rozhodnout z protiútoků. Jedna věc je ale vytáhnout takovou taktiku proti triu Messi-Mbappé-Neymar na Parc des Princes a druhá věc je zakopat se v obraně na domácí půdě. Proti Barceloně procházející fotbalovou, ekonomickou a mentální krizí.

Po přestávce pak korunoval výkon svého týmu přechodem na tříčlennou obranu, která logicky vyústila ve dva nájezdy na branku Courtoise. Ne vše se ale dá hodit na Carla Ancelottiho, svůj lví podíl na destrukci Bílého baletu mají i samotní domácí hráči, počínaje středním obráncem Carvajalem, který na nedělní večer bude dlouho vzpomínat.

 

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace