Anderovo přiznaní pochválil ředitel rozhodčích i soupeř

Ander Herrera po nafilmovaném pádu (© marca.es)

Ander Herrera sklízí pochvaly za gesto, které učinil po utkání na hřišti Getafe.

Záložník Athleticu se v 77. minutě pokoušel nafilmovat penaltu, za což obdržel žlutou kartu. V pozápasaovém rozhovoru se za tento moment omluvil: "Občas si na rozhodčí stěžujeme, dnes se mu ale musím upřímně omluvit. Chtěl jsem ho nafilmováním penalty oklamat."

Podobná reakce je bohužel zcela výjimečná, což potvrdil technický ředitel komise rozhodčích Luis Medina Cantalejo: "Je to gesto, které je pro fotbal dobré. Anderovo přiznání si zaslouží pochvalu, protože zní upřímně a čestně, navíc ho řekl těsně po zápase, tedy ještě v době, kdy byl plný emocí. Kéž by se podobně chovali i ostatní. Bylo to úžasné gesto."

S pochvalou na adresu mladého středopolaře přispěchal i soupeř, a to Ángel Lafita z Getafe, jehož tým se Lvy prohrál 0-1: "Málokterý hráč by se takto zachoval. Je to pro něj bod k dobru, protože mnozí hráči, včetně mě, někdy zkusili nafilmovat penaltu a do médií to nepřiznali. Bylo to odvážné."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace