Andone přestoupil do Brightonu

Florin Andone (© marca.es)

Florin Andone už není hráčem Deportiva, které útočníka prodalo do anglického Brightonu.

Ten se o rumunského útočníka zajímal již v zimě, kdy nabízel 16 milionů eur, ale k dohodě nedošlo. Nakonec se Deportivo musí spokojit s výrazně nižší částkou, a sice 6 milionů eur. Andone již byl oficiálně potvrzen jako posila Brightonu, kde by měl působit pět let.

Třicet procent z přestupové cifry, tedy 1,8 milionu eur, mělo putovat do druholigové Córdoby. Andalusané si zajistili tuto část z budoucího prodeje hráče před dvěma lety, kdy jej Deportivu přenechali za 4,7 milionu eur. Jak ale vyšlo najevo, Deportivo v prosinci minulého roku koupilo zbývající procenta hráčových práv od Córdoby za 1,3 milionu eur, může si tak ponechat celou částku, kterou od Brightonu získalo.

Pětadvacetiletý Andone během dvou sezón na Riazoru zaznamenal 18 branek a stal se oblíbencem fanoušků. Do jejich povědomí se zapsal kromě dobrých výkonů také výrokem, že "se narodil, aby hrál v základní sestavě, ne aby seděl na lavičce".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace