Andreas Christensen je novou posilou Barcelony

Anglickou Premier League vymění v létě Andreas Christensen za La ligu. Poté, co se pětadvacetiletý střední obránce nedohodl na prodloužení smlouvy v Chelsea, byla nejrychlejší Barcelona a jednoho z nejlepších obránců na trhu ulovila pro sebe.

Dánský střední obránce v tomto týdnu v Barceloně podstoupí lékařskou prohlídku, která bude poslední překážkou před jeho novým působením ve španělské lize. Následovat by měl podpis pětileté smlouvy s platem šesti milionů eur ročně. Andreas Christensen se tak oficiálně stane první posilou Barcy ulovenou mezi volnými hráči, ale pro trenéra Xaviho Hernándeze je to bez pochyby skvělá zpráva, zejména s ohledem na možné budoucí odchody Clementa Lengleta a Samuela Umtitiho.

Dánský hráč je jedním z nejlepších středních obránců evropského fotbalu. Vyniká zejména svou silou ve vzduchu a přesností přihrávek. Někteří experti jsou ovšem skeptičtí k jeho jemné hře, která je v nesouladu s na obránce veskrze vysokou postavou. V pěti sezónách v Premier League se Christensen pevně zabydlel v kádru Chelsea, za kterou odehrál 153 utkání v A týmu a dalších 60 v mládežnických kategoriích. V minulosti okusil na hostování také německou Bundesligu, ale Barcelona pro něj bude premiérou v La Lize.

Christensenův příchod by mohl být prvním z mnoha, ve kterém bude Barca lovit mezi volnými hráči. Dohoda na spadnutí je také s Franckem Kessiém z AC Milán nebo marockým obráncem Noussaire Mazraouiem z Ajaxu. Poměrně pokročilá jsou jednání také mezi Barcelonou a Azpilicuetou, ovšem poslední jmenovaný má ve smlouvě vepsanou jednostrannou klauzuli o prodloužení smlouvy, nemá tedy své setrvání v Chelsea ve svých rukou.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace