Ansu Fati změnil názor a odchází z Barcelony hostovat do Brightonu

Ansu Fati odchází na roční hostování do Brightonu

Nadějný barcelonský mladík, Ansu Fati, v posledních dnech přestupového okna překvapivě otočil a dal zelenou svému odchodu z katalánského klubu. Dvacetiletý ofenzivní hráč se loučí s Nou Campem, přinejmenším do konce probíhající sezóny, bude totiž do června 2024 hostovat v anglickém Brightonu. Rozhodnutí je motivováno touhou po větším počtu minut na hřišti a chutí hrát výraznější roli v týmu, což mu současná hráči napěchovaná Barcelona neumožňuje.

Pozoruhodné na celém přestupu je to, že ve smlouvě není žádná zmínka o opci na odkoupení hráče po sezóně. Brighton si tak pojistil služby mladého hráče pouze do konce sezóny, ve které bude z větší části platit hráčův plat. Jednání mezi kluby proběhla rychle, cesta Ansu Fatiho do Brightonu je naplánována na dnešek, což jen podtrhuje snahu klubu hráče začlenit do týmu co nejdříve.

Ansu Fati, který původně opakovaně vyjádřil neochotu opustit Barcelonu, nakonec uposlechl rad svého okolí, které ho nabádalo, aby šel dál a hledal v jiném týmu více herního času. Ve třech dosavadních utkáních La Ligy španělský reprezentant nenastoupil ani jednou v základní sestavě a nasbíral pouze 47 odehraných minut. To vše navzdory dvouzápasové suspendaci Raphinhy, za kterého na hřišti zaskočil teprve šestnáctiletý Lamine Yamal.

Nízká pravděpodobnost nasazení a naprostá izolace hráče od týmu vedla v posledních dnech k tomu, že Ansu Fati zvažoval nabídky, které za něj přišly, aby si nakonec vybral anglický Brighton s de Zerbim na lavičce.

Fotbalovou veřejnost obrat o 180° šokoval, ale dvacetiletému hráči se slibnou budoucností se nedá divit. Ansu Fati i přes svůj nízký věk prokázal na hřišti svůj talent. Jeho účast v základu Barcelony byla ale velmi omezená. Útočný trojlístek blaugrana jej mezi sebe nepustil a vyhlídka, že bude věčným náhradníkem jej tlačila k očekávanému rozhodnutí.

Reakce v Barceloně je směsicí překvapení i pochopení, klub nicméně kvituje, že Ansu Fati odchází na hostování, což by mohlo prospěch oběma stranám.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace