Aquilani: Umění je mojí vášní

Alberto Aquilani (© marca.es)

Alberto Aquilani poskytl deníku Marca rozhovor, v němž promluvil mimo jiné o umění, které je jeho velkou vášní.

"Umění je mojí velkou vášní. Jsem sběratel toho současného, mám malou sbírku. Je to složitý a osobitý svět, proto je potřeba pomoci od lidí, kteří se v něm vyznají. Líbí se mi to, protože díky umění poznáte velmi zajímavé lidi. Měl jsem štěstí, protože jsem žil v Říme a Florencii, kde se uměním žije. Jsou to krásná města. Umění je tam všude a nikdy se vám nepovede poznat všechny sochy a památky, které nabízejí. Je to úžasné, máte pocit, že prožíváte historii," uvedl záložník Las Palmas, jenž strávil největší část kariéry v AS Řím.

"Michelangelovo náměstí, Dóm nebo Ponte Vecchio, to jsou velmi známé památky. Nelze vybrat tu nejhezčí nebo nejdůležitější. Všechny jsou úchvatné."

Třiatřicetiletý Ital souhlasí s obráncem Atlética Filipem, podle něhož se mladí fotbalisté považují za hvězdy ještě předtím, než něčeho dosáhnou: "Má pravdu. Fotbal se hodně změnil. Když jsem já začínal, neřešil jsem, jaké mám kopačky, oblečení nebo účes. Dnes mají mladí kopačky různých barev. Cítí, že mohou dosáhnout, co si zamanou, ale tak to občas nefunguje. Fotbalisté žijí trochu v bublině. Trávíme spolu hodně času, bavíme se o naších rodinách, naších problémech, naších životech a naší práci. Fotbal je nakonec práce. Být fotbalistou není snadné, to vám mohu zaručit."

A jak charakterizuje Aquilani sám sebe? "Jsem klidný člověk. Rád jsem s rodinou a dělám běžné věci, ať už jde o večeře v restauracích, kamarády nebo nákupy. Považují se za normálního člověka."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace