Aritz Aduriz ukončil kariéru

Aritz Aduriz (© marca.es)

Aritz Aduriz dnes potvrdil, že končí kariéru profesionálního fotbalisty.

Číslo dvacet na dresu, dvacátý den v měsici a dvacátý rok v tomto století. Aduriz si vybral kombinaci svého oblíbeného numera, aby oznámil, že mu zdravotní problémy nedovolí zasáhnout do finále Copy proti Realu Sociedad, které bylo kvůli koronaviru odloženo na neurčito.

"Přišla ta chvíle. Mnohokrát jsem řekl, že fotbal vás opustí dříve, než vy opustíte jeho. Včera mi lékaři doporučili operaci kyčelního kloubu, abych mohl žít co nejnormálnější každodenní život. Bohužel, mé tělo řeklo dost. Nemohu už pomoci spoluhráčům, jak bych chtěl a jak by si zasloužili. I takový je život profesionálního sportovce. Je to takto jednoduché. Stále prožíváme vážnější a bolestivější situace, pandemie (koronaviru), se kterou se i nadále potýkáme, zanechala nenapravitelné škody a musíme proti ní bojovat. Proto se o mě nebojte, o nic nejde. Zapomeňme na vysněná finále, protože budeme mít možnost se rozloučit. Pro mě nastala hodina loučení. Takto končí tato nezapomenutelná a od první do poslední chvíle krásná cesta. Děkuji mnohokrát," napsal 39letý Aduriz.

Baskický útočník prošel Valladolidem, Mallorcou, Valencií a opakovaně Athleticem, v jehož pruhovaném dresu prožil jako třicátník nejlepší časy. Celkem nastřílel za Athletic 172 branek ve 407 zápasech, což ho v klubové tabulce staví na šestou pozici za Zarru (335), Batu (208), Daniho (199), Gorostizu (196) a Iraragorriho (179).

Charismatický Aduriz se dvakrát stal nejlepším střelcem Evropské ligy, v soutěži navíc jako jediný zaznamenal pět zásahů v jediném střetnutí. Dvakrát ovládl Trofeo Zarra pro nejlepšího střelce La Ligy španělské národnosti. Do historie národního týmu i Athleticu je zapsán jako nejstarší autor branky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace