Arsenal si vyhlédl novou posilu v Barceloně

Raphinha (skysports.com)

Poté, co neuspěl v boji o služby Mychajla Mudryka, se Arsenal rozhodl zacílit na jiné ofenzivní eso. Z Barcelony chtějí Gunners získat křídelníka Raphinhu, jenž se s Brazílií představil na nedávném mistrovství světa v Kataru.

Mychajlo Mudryk přestoupil z Šachtaru Doněck za astronomickou částku, která se s bonusy může vyšplhat až na 100 milionů eur, do Chelsea, a tak Arsenalu, který jej delší dobu sledoval, zbyly jen oči pro pláč. Manažer londýnského celku Mikel Arteta ale neskládá zbraně a už si měl ukázat na jinou vytouženou posilu. Ve španělské La Lize.

Stát by se jí měl Raphinha. Ten sice teprve vloni v létě zamířil z Leedsu United do Barcelony, tam se ale neuchytil podle představ a vedení katalánského klubu je údajně nakloněno jeho prodeji, aby ušetřilo na hráčově platu a trochu tak ulevilo výrazně napnutému rozpočtu.

Velkým obdivovatelem Raphinhova fotbalového umění má být sportovní ředitel Gunners Edu, který hráče doporučil Artetovi. Podle informací Sport Italia už měl Arsenal kontaktovat španělský velkoklub a dotazovat se na dostupnost jeho hráče, jenž je reprezentantem Brazílie.

Oficiální nabídka zatím ze strany Kanonýrů učiněna nebyla, ale dá se tak očekávat v brzké době. Arteta chce minimálně jednu posilu do útoku, aby jeho tým mohl pokračovat v zatím úspěšně vypadajícím boji o anglický ligový titul.

Šestadvacetiletý Raphinha v probíhajícím ročníku odehrál za Barcelonu 23 soutěžních zápasů, ve kterých vsítil tři branky. Katalánci za něj v létě zaplatili Leedsu 58 milionů eur bez bonusů, když jeho nákupu dali přednost před ziskem jiného brazilského křídla Antonyho, kterého nakonec z Ajaxu Amsterdam získal Manchester United.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace