Asensio v pasti: Nemá žádné nabídky přestupu ani minuty na hřišti

Marco Asensio na lavičce Realu Madrid

Rodák z Baleárských ostrovů se ocitl v nepříjemné situaci. V této chvíli nemá žádné konkrétní nabídky k přestupu do jiného klubu a zároveň vidí, že v Realu Madrid už větší prostor nedostane. Za pět měsíců se stane volným hráčem a trenér Ancelotti ho přestal v soutěžních zápasech stavět.

Do uzavření letního přestupového okna zbývají téměř dva týdny, ale Marco Asensio, který v tomto týdnu oslavil šestileté výročí od svého příchodu do Realu Madrid, k oslavě příliš důvodů neměl. Jeho situace se ocitla na mrtvém bodě. Španělský reprezentant má v klubu ještě rok platnou smlouvu, ale od vedení Realu nepřichází zprávy o tom, že by mělo dojít k jejímu prodloužení.

Dochází tak k paradoxu, kdy se Marco Asensio, loni s dvanácti vstřelenými brankami třetí nejlepší střelec Madridu, stane za pět měsíců pravděpodobně volným hráčem. Vše tomu nasvědčuje. Zatímco do přípravných utkání ještě zasahoval, v soutěžních zápasech už jen sedí na lavičce a trenér Ancelotti se diskuzi o jeho nasazení vyhýbá obloukem. „Počkejme do 31. srpna a uvidíme, co se do té doby stane,“ nezní jako vyjádření o hráči, se kterým by italský trenér počítal. „Asensio je hráčem Realu Madrid a dokud bude s námi, budu ho za něj počítat,“ dodal Carlo Ancelotti.

Při příležitosti finále evropského Superpoháru v Helsinkách se Asensio z lavičky ani nerozcvičoval a šanci na zasáhnutí do utkání nedostal španělský hráč ani v úvodním zápase La Ligy proti Almerii. Baleárský rodák na konci uplynulé sezóny ukončil svou smlouvu s agentem Gaggiolim a přešel pod křídla Jorge Mendese v naději, že si tak dopomůže k lepším nabídkám a vyřeší svou patovou situaci.

Portugalský agent ovšem nepřišel s žádnou nabídkou, který by uspokojila klub i samotného hráče a trenér Ancelotti, vědom si komplikované situace, hráče raději nestaví do doby, než bude jasno. Asensiovi ale do karety nehraje vůbec nic. Velverdeho zakořenění v základní sestavě, současná přítomnost Rodryga a zlepšené výkony Hazarda v letošní sezóně, staví Asensia do pozice náhradníka a až čtvrté volby. Vzhledem k tomu, že do začátku Mistrovství světa v Kataru, na které by se Asensio velmi rád podíval, zbývají čtyři měsíce, začíná být situace velmi choulostivá.

Valverdeho boom byl v závěru minulé sezóny poslední kapkou pro hráče, který se po svém příchodu v roce 2016 ihned prosadil do sestavy a všechny oslňoval svým uměním. Po těžkém zranění, které utrpěl v přátelském utkání proti Arsenalu během turné po Spojených státech, ale vynechal téměř celou sezónu, a přestože mu coronavirová pauza paradoxně pomohla s návratem do sestavy, nyní se nad ním opět začínají stahovat mračna. Asensio má dva týdny na to, aby se vymotal ze složité situace: odejít z Realu Madrid nebo počkat rok a doufat, že ho pozvánka na Mistrovství světa nemine?

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace