Ať má klub volnost, vysvětlil Garitano, proč prodloužil jen o rok. San Josého a Beñata by rád udržel

Gaizka Garitano (© marca.es)

Setrvání Gaizky Garitana na lavičce Athleticu pro příští sezónu bylo potvrzeno před několika dny, o podpisu nové smlouvy promluvil samotný kouč.

Její délka se prodloužila o jediný rok - do léta 2021 - a Garitano vysvětlil, proč nemá delšího trvání: "Jsem odsud a členem Athleticu odmala. Athletic má mít trenéra, kterého chce, čemuž by neměla bránit žádná smlouva. Pro mě by bylo lepší podepsat na tři roky, ale nechci být egoista. Domluvili jsme se na jednom roce, ať má klub volnost."

"Mám radost, že mohu trénovat klub, jehož jsem fanouškem. Věřím, že zůstanu i po konci příští sezóny. S vedením i prezidentem máme skvělé vztahy, komunikace je plynulá."

Athletic už řeší složení kádru pro příští sezónu a jednou nohou z klubu jsou podle tisku Mikel San José a Beñat Etxebarria, kterým vedení nechce prodloužit smlouvu. Garitano však věří, že se situace změní: "Skvěle trénují a jsou plně soustředeni na zbývajících 11 zápasů. Měli jste je vidět dnes na tréninku! Jedenáct zápasu je hodně, po nich si znovu promluvíme. Oba jsou skvělí hráči a lidsky si zaslouží hodnocení deset z deseti."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace