Athletic i Atlético skončily ve skupině první

Atlético vyhrálo, ale nepřesvědčilo (© marca.es)

Fotbalisté Athleticu i Atlética se mohou v prvním kole play-off Evropské ligy těšit na papírově slabší soupeře, oba španělské celky totiž obsadily první místo v základní skupině.

PSG - Athletic 4-2 (21. Pastore, 40. Bodmer, 84. Íñigo Pérez (vl.), 89. Hoarau (pen.) - 3. Aurtenetxe, 54. David López)

Athletic znovu ztratil zápas v jeho konečné fázi. Porážka na půdě PSG ho nemusí mrzet, neboť i tak skončil na prvním místě skupiny, neboť ve Francii už hrál pouze o čest, ale měla by sloužit jako varování do dalších bojů nejen v Evropské lize.

Bielsa dal důvěru několika fotbalistům, kteří nehrají pravidelně, a ti se mu odvděčili dobrým bojovným výkonem. První gól přišel už ve třetí minutě z hlavy obránce Aurtentxeho, jenže PSG ještě do poločasu skóre díky brankám Pastoreho a Bodmera po standardních situacích, které jsou slabinou letošního Athleticu, stav otočili.

Pěkná trefa Davida Lópeze deset minut po změně stran sice dala hostům naději na dobrý výsledek, jenže závěrečná pětiminutovka vše zhatila.

Chybně nařízený pokutový kop za ruku San Josého, k níž došlo před vápnem, Nené zahodil, o chvíli později si však dal Íñigo Pérez nešťastný vlastní gól a na konečných 4-2 upravil z další penalty Hoarau. PSG ani výhra k postupu nepomohla, naopak Athletic se může těšit na dnešní los.

Atlético - Rennes 3-1 (38. Falcao (pen.), 42. Domínguez, 79. Arda Turan - 86. Mandjeck)

Atlético Madrid splnilo v nervózní atmosféře na stadionu Vicente Calderóna povinnost a po prohře s Espanyolem si zlepšilo náladu výhrou nad Rennes, která Los Colchoneros posílá do play-off Evropské ligy jako vítěze základní skupiny.

Pro Madriďany to znamená, že se v prvním kole vyřazovací části vyhnou Manchesteru United s De Geou i Manchesteru City se Sergiem Agüerem.

Slabá návštěva na stadionu dávala najevo svou nespokojenost se současným stavem, v němž se Atlético nachází. Pokřiky proti hráčům, trenérovi i vedení nebraly konce. A možná i to se podepsalo na tom, že Madriďané opět předvedli nepřesvědčivý výkon.

Rennes však nehrálo o nic, což Atléticu cestu za třemi body ulehčilo. První gól padl v 38. minutě a dal ho Falcao z pokutového kopu nařízeného za faul na Adriána, nedlouho poté zvýšil náskok domácích po standardce hlavičkující Domínguez.

Také ve druhém poločase se muselo čekat na góly až do závěrečných minut. To se na jedné straně trefil tvrdou střelou po akci, která začala parádní patičkou Adriána, Arda Turan a na druhé Mandjeck, jenž tak pouze zmírnil porážku z pohledu francouzského celku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace