Athletic i Atlético v Evropské lize zvítězily

Spokojení hráči Atlética (© marca.es)

Povedený den prožili zástupci Španělska v Evropské lize. Athletic veze tři body ze Salzburgu, Atlético doma smetlo Udinese 4-0.

Salzburg - Athletic 0-1 (36. Ander Herrera)

Jediný gól Andera Herrery z prvního poločasu stačil Athleticu k vítězství na horké půdě Salzburgu. Baskičtí Lvi nezískali pouze tři body do tabulky, ale také jistotu postupu do vyřazovací části soutěže. O první místo skupiny si to Bielsovi svěřenci rozdají s francouzským PSG.

Argentinský kouč znovu stáhl do obrany Javi Martíneze. Zápas začal rušně, Llorente vyzkoušel Gustaffsona, na druhé straně protáhl Gorku Iraizoze Schliemmer. S postupujícími minutami začalo tempo opadat. Výjimkou byla individuální akce mladíka Muniaina, která přinesla gól Andera Herrery. Pro letní posilu ze Zaragozy to byl první soutěžní gól v novém působišti.

Athleticu se dařilo bez větších potíží těsný náskok držet, až nástup Leonarda na hřiště znamenal pro obranu španělského celku zvýšené nebezpečí. Ne však takové, aby bylo vítězství v ohrožení. Athletic může slavit, v Evropě si zahraje i na jaře.

Atlético - Udinese 4-0 (7. a 12. Adrián, 36. Diego, 67. Falcao)

Ligová výhra nad Zaragozou měla na fotbalisty Atlética nadmíru pozitivní vliv, zvýšené sebevědomí Madriďanů poznalo Udinese, které si z Calderóna odvezlo vysokou porážku 0-4.

Na výsledku se projevila i sestava hostů, která podle očekávání nebyla nejsilnější možná. Kromě Di Nataleho nenastoupili od první minuty ani Armero, Isla či Asamoah. Gregorio Manzano naproti tomu vsadil na to nejlepší, co má momentálně k dispozici.

A mezi to se počítá i Adrián López. Útočník, který přišel před několika měsíci z Deportiva, dal v úvodu utkání dvě branky a nasměroval Atlético k vítězství. Nejprve si seběhl na střed velkého vápna, odkud zamířil přesně k tyči, aby o pět minut později navýšil skóre přesnou hlavičkou.

Nejhezčí akce střetnutí přišla deset minut před přestávkou. Skvělou kombinaci mezi Adriánem, Diegem a Falcaoem zakončil brazilský záložník a definitivně poslal soupeře do kolen. Ve druhém dějství si vylepšil gólovou bilanci Falcao. Nejlepší šance Udinese zastavil v jednom případě Courtois, ve druhém břevno. Atlético Madrid s přehledem zvítězilo 4-0.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace