Athletic i Levante v Evropské lize padly, Atlético udolalo Plzeň

Sparta porazila Athletic (© marca.es)

Nepříliš povedený den prožily španělské celky v Evropské lize. Athletic prohrál na Spartě 1-3, Levante nestačilo v Německu na Hannoveru v poměru 1-2. Pouze Atlético uspělo, o výhře 1-0 nad Viktorií Plzeň rozhodlo v nastaveném čase.

Sparta Praha - Athletic 3-1 (26. Zápotočný, 40. Balaj, 56. Hušbauer (pen.) - 73. De Marcos)

Athletic ani v Praze nezvedl hlavu a po špatném výkonu podlehl s nadšením hrající Spartě 1-3. Po dvou odehraných zápasech mají Lvi v tabulce základní skupiny Evropské ligy jediný bod a nečekaně hazardují s postupem do další fáze.

Domácí byli na Letné lepším týmem, což v 26. minutě potvrdila gólová střela Zápotočného, při níž mohl a měl Gorka Iraizoz udělat více. Ještě do poločasu zvýšil na 2-0 pro Spartu tečovanou hlavičkou Balaj, jenž nahradil zraněného Kweukeho. Jednou navíc zachránila Athletic tyč.

Pokud Baskové doufali ve druhém poločase v obrat událostí, velmi rychle o naději přišli. Přestože Athletic vystoupil z šaten v lepším rozpoložení a Gurpegiho šance volala po kontaktní brance, udeřilo na druhé straně. Penaltu po střetu Xabi Castilla s Kadlecem proměnil Hušbauer. Snižující trefa De Marcose už znamenala pouze kosmetickou úpravu pro hosty nelichotivého výsledku.

Hannover 96 - Levante 2-1 (21. Huszti (pen.), 49. Ya Konan - 10. Míchel (pen.))

Levante nedokázalo navázat na výkon a výsledek proti Helsingborgu a ve druhém představení v základní skupině Evropské ligy padlo na půdě Hannoveru 2-1, přestože mělo střetnutí rozehráno ideálně.

Geniální akce Pedra Ríose skončila pasem na Gekase, jenž po kontaktu s Hagguim spadl, za což domácí fotbalista uviděl červenou kartu, nařízený pokutový kop proměnil Míchel. To vše již v desáté minutě.

Jenže plán B Juanu Ignaciovi Martínezovi nezafungoval. I přes početní výhodu nebyl výkon Levante, které nastoupilo s několika změnami v sestavě oproti obvyklému složení, ideální. Nepoměr hráčů na trávníku jako by neexistoval. Iborrova ruka znamenala penaltu i na druhé straně, Huszti proměnil.

Krátce po změně stran otočil výsledek do té doby neviditelný Ya Konan. Gekas se v nejlepší šanci Levante na vyrovnání domníval, že je v offsidu, neujala se ani dalekonosná rána Míchela. Levante padlo 1-2.

Atlético - Viktoria Plzeň 1-0 (93. Cristian Rodríguez)

Čekání se vyplatilo. Atlético Madrid s týmem složeným z velké části z hráčů, kteří v letošní sezóně nehrají pravidelně, vydřelo vítězství nad plzeňskou Viktorií díky brance Cristiana Rodrígueze z nastaveného času.

Emreho střela a centr Adriána, to byly na dlouho nejnebezpečnější situace před brankou outsidera. Sergio Asenjo na druhém konci nemusel zasahovat prakticky vůbec.

Domácím na stadionu Vicente Calderóna evidentně chyběl obvyklý soulad, územní převaha byla po většinu času neškodná, neboť neznamenala výraznější ohrožení Kozáčika.

Když už se zdálo, že sotva průměrné střetnutí skončí remízou, proti které by nemohl protestovat ani jeden tým, vysvobodil Atlético Cristian Rodríguez. Běžela třetí minuta nastaveného času, Cebolla se dostal k míči po rozehrané standardní situaci a krásnou ranou z dvaceti vymetl pavučiny v Kozáčikově svatyni.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace