Athletic nastoupí popáté za sebou v neděli od 14 hodin. Garitanovi se to nelíbí

Gaizka Garitano (© marca.es)

Trenér Athleticu Gaizka Garitano se ohradil proti hracím časům. Jeho tým totiž popáté za sebou nastoupí do ligového zápasu v neděli ve 14 hodin.

Už vloni bylo vedení soutěže kritizováno za podobné případy, a to když se točilo neustále několik stejných týmů v nepopulárních pondělních dohrávkách. Šéf La Ligy Javier Tebas ujišťoval, že se to v letošní sezóně opakovat nebude a hrací termíny budou lépe rozprostřeny mezi všechny kluby. Jenže realita je jiná.

Nejvíce to pocítil Athletic, který vyběhne proti Levante na trávník v neděli od 14 hodin, tedy v identickém čase, v jakém tak učinil už v předešlých čtyřech kolech. Tento fakt Garitano ostřel zkritizoval: "Přijde mi dost nespravedlivé, že jedno mužstvo musí hrát pětkrát za sebou v nejhorší možný čas. Chápeme, že se v tuto dobu hrát musí, ale mělo by to být lépe rozdělené. Pro fanoušky je to nejhorší čas, protože musejí obědvat. Není to normální. Nikdy jsem něco takového neviděl. Je to něco, co jde proti nám, to je jasné. Jednou dvakrát, to se stát může. Ale pětkrát v řadě, to nemá hlavu ani patu."

Ironicky vše na Twitteru okomentoval i záložník Ibai Gómez: "Už jsem začal psát dopis Olentzerovi (baskická obdova našeho Ježíška). Jako první přání do roku 2020 mám, ať se v nedělních zápasech od 14 hodin točí více týmů a ať mohu zažít s Athleticem ligový zápas v jinou dobu než od 14 hodin."

Hořkou pilulku však bude muset Athletic spolknout ještě minimálně třikrát. Jeho další tři zápasy (14., 15. a 16. ligové kolo) jsou totiž rovněž naplánovány na nedělní 14. hodinu, což znamená, že pokud nedojde ke změně, což je nepravděpodobné, protáhne se série na těžko pochopitelných osm kol v řadě...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace