Athletic v Evropské lize blízko krachu, Atlético přišlo o šnůru výher, Levante remizovalo

Atlético přišlo o evropskou sérii výher (© as.com)

Athletic v Evropské lize prohrál s Lyonem a naději na postup už má pouze v oblasti teorie. Atlético podlehlo v Coimbře, Levante remizovalo na půdě Twente.

Académica Coimbra - Atlético 2-0 (28. a 69. (pen.) Wilson Eduardo)

Atlético Madrid přišlo o historickou sérii výher v evropských pohárech, když prohrálo v Coimbře s místní Académicou 0-2. Vítězná šňůra Rojiblancos se zastavila na obdivuhodném čísle šestnáct.

Cholo Simeone opět dal důvěru sestavě, která byla z velké části složená ze jmen, která nehrají v lize pravidelně. Zatímco v předchozích zápasech Evropské ligy Argentincovi tento tah se štěstím vyšel, tentokrát už Madriďané na dobrý výsledek nedosáhli.

Atlético drželo míč na kopačkách, jenže do skutečných šancí se takřka nedostávalo. Domácí tak nepotřebovali životní výkon, aby váznoucí souhru hostů potrestali. Učinil tak Wilson Eduardo v prvním poločase a stejný hráč ve druhém, kdy pečetil skóre na konečných 2-0. Atlético přesto zůstává v situaci, kdy má nakročeno k postupu do další fáze.

Twente Enchsede - Levante 0-0

Levante uhrálo na půdě Twente Enschede důležitý bod, který Granotes opět o něco přiblížil postupu ze základní skupiny. Hostující tým se v Nizozemsku prezentoval tradičně velmi dobrých defenzivním výkonem.

Domácí byli útočnějším a odvážnějším týmem, což mohl v prvním poločase potvrdit v nejlepší šanci hlavičkující Schilder. Většina ofenzivních výpadů Levante končila před nebo na hranici velkého vápna, Mihajlov tak prožil poměrně klidný večer.

Po změně stran se hrálo v podobném duchu. Keylor Navas musel předvést několik spolehlivých zákroků, aby si Levante odvezlo z hřiště, kde v Evropě nikdo nevyhrál už dva roky, zlatý bod.

Athletic - Olympique Lyon 2-3 (48. Ander Herrera, 54. Aduriz (pen.) - 22. Gomis, 45. Gourcuff, 62. Lacazette)

Vloni si Athletic získal obdiv celé fotbalové Evropy, v letošní sezóně ho však postupně ztrácí. Lvi nevystoupili ze stínu ani v utkání proti Lyonu, který si ze San Mamés odváží všechny body po vítězství 3-2.

Góly Gomise a Gourcuffa nasměrovaly utkání k sázkařské dvojce už v prvním poločase. Vše mohlo být jinak, kdyby Athletic využil některou ze řady šancí, jenže Vercoutre mezi třemi tyčemi francouzského celku působil doslova jako zeď, která všechny balóny odrážela.

Katedrála přesto snila o dalším magickém obratu. Ander Herrera na začátku druhého poločasu a o chvíli později Aduriz z penalty manko smazali, jenže Athletic nastolené tempo neudržel a sundal nohu z plynu. Po hodině hry přišel trest od Lacazetteho. Domácí se už na reakci nezmohli a další porážka pro ně s největší pravděpodobností znamená hodně předčasný konec v soutěži.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace