Atlético a Athletic si to rozdají o trofej pro vítěze Evropské ligy

Dějiště zápasu (© marca.es)

Jeden z vrcholů sezóny je zde. Atlético vyzve ve finále Evropské ligy Athletic.

Bukurešť, kde se utkání odehraje, ovládly pouze dvě barvy - červená a bílá. To je totiž kombinace obou dnešních soupeřů. Pouze devadesát minut dělí Španělsko od úspěchu, který je předem zaručený.

Zápasu nebude chybět vůbec nic. Napětí, dva odlišné styly, hvězdy... Atlético i Ahletic mohou nasadit to nejlepší, co jejich kádry nabízejí. Diego, Arda Turan, De Marcos, Ander Herrera, Javi Martínez, Adrián, Llorente, Falcao... Ti všichni jsou připraveni poskytnout divákům nevšední zážitek.

Pokud se naplní prognózy, bude Athletic držet více balón, zatímco Atlético bude volit přímý styl založený na velkém nasazení. Bielsa versus Simeone. Dva krajané, kteří se tentokrát postaví proti sobě. První jmenovaný si libuje v držení míče a přesných kombinacích, Simeone neodpouští žádný vypuštěný souboj.

Baskičtí Lvi berou zápas jako možnost, jak napravit 35 let starou porážku ve finále Poháru UEFA, kdy byl nad jejich síly Juventus. Pro Athletic to bylo až do dnešního dne jediné finále v Evropě. V cestě jim bude stát Atlético, které táhne v Evropské lize sérii 11 výher v řadě a má v útoku Radamela Falcaa, jenž je synonymem této soutěže. Los Colchoneros jsou poháry protřelejší, trofej z před dvou roků stále září novotou.

Atraktivní duel začíná v Bukurešti ve 20:45, rozhodčím bude Němec Wolfgang Stark.

Pravděpodobné sestavy:

Atlético: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Arda Turan, Diego; Adrián a Falcao.

Athletic: Iraizoz; Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera; Susaeta, Muniain a Llorente.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace