Atlético a Valencia nakročily k postupu, Athletic neuspěl v Rusku

Atlético zafungovalo i v Evropě (© marca.es)

Dobrý den prožily španělské týmy v Evropské lize. Atlético a Valencia v prvních zápasech šestnáctifinále zvítězily, pouze Athletic prohrál v Moskvě.

Lokomotiv Moskva - Athletic 2-1 (60. Glushakov (pen.), 70. Caicedo - 35. Muniain)

Athletic sice nestačil v chladném počasí na Lokomotiv, přesto porážka 1-2 nemusí v pohárové matematice znamenat žádnou katastrofu. Lvům stačí v odvetě i vítězství 1-0.

Fotbalisté Athleticu však mohou být zklamaní, neboť měli zápas dobře rozehraný. Iker Muniain určil skóre prvního poločasu, domácí tým ale po změně stran během deseti minut skóre otočil. Nejprve Glushakov proměnil pokutový kop za faul a následně se trefil španělským fanouškům dobře známý Felipe Caicedo.

V Lužnikách se hrál atraktivní duel, kde byly šance na obou stranách. Brankáři Guilherme a Iraizoz několika dobrými zákroky zabránili, aby padlo více branek. Do odvety zůstává vše otevřené, Lvi budou doufat v kouzlo Katedrály.

Lazio Řím - Atlético 1-3 (19. Klose - 25. Adrián, 37. a 62. Falcao)

Cholo Simeone předvedl "nové" Atlético Madrid i Evropě. Cenná výhra na hřišti Lazia Řím znamená, že Los Colchoneros jsou jednou nohou v osmifinále.

Domácí se dostali do vedení po první vážnější útočné akci, kdy chyboval Courtois při střele Candrevy a Klose měl snadnou úlohu. Ještě do konce poločasu však Atlético dokázalo skóre otočit, a to zásluhou Adriána a Falcaa. Gól prvního jmenovaného Lazio položil a Atlético mělo utkání pod kontrolou.

To potvrdil ve druhém poločase dalším zasáhem Falcao, jenž tak znovu ukázal, že Evropská liga mu střelecky náramně sedí. Fanoušci Atlética, kteří se do Říma vypravili, si dobrý výkon svých miláčků užívali a za rozhodnutého stavu každou přihrávku Madriďanů kvitovali pokřikem "olé".

Stoke City - Valencia 0-1 (36. Mehmet Topal)

Také Valencia naplno uspěla, když jí stačil jediný gól Mehmeta Topala k výhře na stadionu Stoke City. Výhra 1-0 posouvá Netopýry hodně blízko osmifinále. V odvetě na Mestalle jim stačí k postupu jakýkoliv remízový výsledek.

Na Britannia Stadium se více bojovalo, než hrál fotbal. Valencia poznala, že Stoke City je hodně nepříjemným soupeřem. O to je těsné vítězství z půdy anglického soka cennější.

Jediný gól zápasu padl v 36. minutě, kdy Mehmet Topal napřáhl z uctivé vzdálenosti. Tvrdou ránu hostujícího záložníka zastavila až síť. Mehmet Topal si překrásnou trefil zajistil místo v každém sestřihu nejhezčích branek kola.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace