Atlético i Athletic v Evropské lize zklamaly

Fernando Llorente v obležení protihráčů (© marca.es)

Další špatný den pro španělský fotbal, Atlético Madrid prohrálo ve třetím zápase základní skupiny Evropské ligy na půdě Udinese, Athletic doma pouze remizoval se Salzburgem.

Udinese - Atlético 2-0 (88. Benatia, 93. Floro Flores)

Atlético Madrid pokračuje v ukazování svých silných i slabých stránek. Los Colchoneros opět dokázali přehrát soupeře, znovu však doplatili na nedostatečně nebezpečnou finálních fázi v ofenzivě. Atlético si v Itálii nezasloužilo prohrát, přesto se tak kvůli dvěma inkasovaným brankám v závěru zápasu stalo.

Udinese hrálo v domácím prostředí, přesto ochotně přenechalo míč hostům a čekalo na brejky. Není náhoda, že italský celek inkasoval v Serii A jediný gól za šest kol.

Madriďané se tak dostávali k ohrožení branky Udinese zejména střelami z dálky, které ale úspěch nepřinesly. Nedařilo se ani Falcaovi, jenž po dobré akci pálil tvrdě mimo. Nejlepší šance Udinese v prvním poločase přišla hned v první minutě, kdy Floro Flores hlavou mířil nad.

Za hosty byl nejblíže brance po změně stran Godín po rohovém kopu, jenž ani on neměl přesně seřízená mířidla. Udinese se vyčkávací taktika vyplatila. Dvě minuty před koncem Benatia za pomoci lehké teče Perey otevřel skóre, v nastaveném čase po rychlém brejku pečetil Floro Flores.

Athletic - Salzburg 2-2 (68. a 74. Llorente (oba z pen.) - 29. Wallner, 35. Leonardo)

Dvě chyby rozhodčích přinesly Athleticu alespoň bod za remízu se Salzburgem v zápase, který se pro Lvy vyvíjel velmi nepříznivě, neboť na San Mamés v poločase prohrávali 0-2.

Athletic byl lepší, držel míč na svých kopačkách, měl některé šance, ale i trpělivé čekání na brejky je možností, jak přistoupit k fotbalu. A tenhle styl předvedli Rakušané na jedničku. V prvním poločase jim stačili povedené chvíle Wallnera a Leonarda, aby z minima vytěžili maximum.

Athleticu chyběl kousek výbušnosti i přesnosti, přesto se vrátil do hry zásluhou střídající Andera Herrery. Byla to právě posila ze Zaragozy, kdo v 68. minut přifilmoval střet s obráncem, aby nařízený pokutovy kop proměnil Fernando Llorente.

O pět minut později přišel sporný moment číslo dva. Amorebieta postrčil Lindgrena, jenž pádu na zem hodně přidal, ale hlavně se dotkl míče rukou. Místo faulu domácího stopera byla odpískána další penalta, Llorente se ani tentokrát nemýlil. Na vstřelení vítězné branky už Arhleticu nezbyly síly, remíza s papírově slabším soupeřem obnovila pochybnosti.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace