Atlético jde ve šlépějích historické sezóny

Může se Atlético stát po 16 letech ligovým mistrem? (© marca.es)

Jaká sezóna je v historii Atlética nejpamátnější? Většina fanoušků Madriďanů by odpověděla, že ročník 1995/1996.

Los Colchoneros tehdy dosáhli na ceněný doblete, tedy vítězství v lize i Královském poháru. A do letošní Primery vstoupili téměř identicky.

V obou případech mělo Atlético Madrid po sedmi odehraných kolech bilanci šesti výher a jedné remízy. Před sedmnácti leto celou soutěž vedlo, tentokrát je "až" druhé, od vedoucí Barcelony ho ale dělí pouze horší skóre. Zatímco v útoku je Simeoneho tým lepší než ten Antićův (18 versus 17 vstřelených branek), obranu měl lepší Srb, jehož svěřenci inkasovali pouze 2 góly v porovnání s 8 dnešního mužstva.

Může letošní Atlético Madrid ohrozit nadvládu Barcelony a Realu Madrid? Hráči o titulu mluvit odmítají, shodují se však, že něco velkého na dosah je.

Klubový prezident Enrique Cerezo věří, že na Rojiblancos čeká další sezóna se dvěma poháry: "Jsme specialisté na doblete. V roce 2010 se nám jeden povedl, o dva roky později rovněž. A samozřejmě ten ze sezóny 1995/1996. Pro fanoušky Atlética to není neznámé slovo."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace