Atlético Madrid má za sebou ideální předsezónní přípravu

Atletico Madrid slaví branku v síti Juventusu

Los Colchoneros jsou týden před zahájením španělské ligy vyladěni do posledního detailu. Madridský klub má za sebou parádní předsezónní přípravu, které nechybělo vůbec nic. V útoku Atlético září, obrana zůstává neprostupná. Trenér Simeone nemusí nic měnit, tento stroj šlape jako hodinky, nebo ne?

Jednoznačně nejpozitivnější zprávou celé letní přípravy je fakt, že v útoku to madridským klape na jedničku. A to se trenér Simeone nemusí spoléhat pouze na tradiční střelce. Atlético v přípravných utkáních vstřelilo třináct branek, podepsalo se pod ně ovšem devět různých hráčů. Madrid tak vyslal jednoznačný signál, vstřelení gólu v Atléticu už není výsadou pouze útočníka, ale pro vypracování příležitosti a její proměnění je zásadní souhra a podpora celého týmu.

V průběhu předsezónní přípravy červenobílí rozvlnili síť soupeřů celkem třináctkrát, v průměru to znamená 3,25 branky na utkání. V prvním zápase proti Numancii se zapsali do statistik Lemar, Correa, Kondogbia a Cunha, o tři dny později proti Manchesteru United řádil João Félix. V následujícím týdnu si slovo převzal Morata, Saul, Wass a Griezmann, kteří potopili Cádiz a o pouhé tři dny později v Turíně vyškolil Juventus opět Morata s Cunhou.

Atléticu Madrid ale neklape pouze ofenzíva. Zřejmě velmi laděný útočný tým nezapomíná ani na obranu a po minulé sezóně, kdy colchoneros inkasovali 43 branek v 38 utkáních, se mince obrací a Atlético začíná zdobit také pevná obrana. Míč ze sítě lovil brankář pouze za již rozhodnutého stavu v závěrečných minutách utkání s Cadizem.

Trenérovi Simeonemu vychází na jedničku také experiment s Witselem, kterého posunul ze zálohy až na pozici středního obránce. Belgický reprezentant je vzadu jistotou a nekazí. Za celou dobu přípravy mu nevyšly pouze tři přihrávky. Diego Simeone tak má k dispozici dalšího obránce pro případ zranění nebo vykartování hráčů.

Uvidíme, zda si Atlético přinese výbornou formu i do španělské La ligy. V malém madridském derby s Getafe budou Colchoneros favoritem, ale přestřelka toto střetnutí většinou nedoprovází. Nejčastějším výsledkem je remíza nebo hubená výhra o gól. Třeba toto prokletí letos Atlético prolomí a vstoupí do sezóny vysokou výhrou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace