Atlético Madrid opět Griezmanna žádá o snížení platu

Francouzský reprezentační útočník Antoinne Griezmann v letošní sezóně s Barcelonou hraje na kočku a myš. Forward Atlética Madrid bez ohledu na to, zda je či není ve formě, pravidelně vysedává na lavičce náhradníků, aby se tak klub vyhnul platbě 40 milionů eur. Nyní ho navíc madridský klub žádá o to, aby si snížil plat.

V letošní sezóně Antoinne Griezmann pravidelně zahřívá lavičku náhradníků a se svou situací jistě nemůže být spokojen. Také hlavní trenér má ale současného stavu věcí plnou hlavu, útočníka nemůže využívat jako hráče základní sestavy a chce co nejdříve najít řešení.

Francouzský útočník je v letošní sezóně jedním z nejlepších hráčů Atlética Madrid, ale v sobotním utkání proti Seville zamíří, stějně jako v minulosti, na lavičku náhradníků. Je to daň za to, že se Atlético snaží vyhnout platbě opce na koupi za 40 milionů eur, na které se dohodl před více než rokem s Barcelonou. A jako by to nestačilo, Griezmann od klubu nyní obdržel požadavek, aby si snížil svůj plat.

Když se Griezmann před začátkem loňské sezóny vracel do Atlética z katalánského klubu, musel si svůj plat snížit poprvé, to když z 16 milionů eur ročně spadl na 12 milionů. Později se klubu podařilo hráče dotlačit do dalšího snížení a Griezmannův plat se snížil o další polovinu až na 6 milionů eur. S ohledem na ekonomickou situaci a to, že útočník ani pravidelně nehraje, přichází zástupci Atlética Madrid s novým požadavkem: Antoinne Griezmann by si měl plat snížit o další dva miliony eur.

Souběžně s tím Atlético hledá i další východiska ze složité situace, jednou z nich může být nalezení dohody s Barcelonou a odblokování smluvní opce. Trenér Simeone už má totiž dost toho, že s hráčem nemůže počítat, jak dal najevo naposledy po zápase Ligy mistrů proti Bayeru Leverkusen, ve kterém Atlético prohrálo 0:2. „Když je Griezmann na hřišti, tým hraje lépe,“ rozhodil bezmocně trenér Simeone na tiskové konferenci. Byl to jasný vzkaz představenstvu klubu, že se situací musí něco udělat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace