Atlético Madrid se distancuje od svých rastistických fanoušků

Fanoušci Atlética Madrid

Fotbalový klub Atlético Madrid prostřednictvím oficiálnho prohlášení odsoudil rasistické pokřiky vlastních fanoušků na brazilského hráče Realu Madrid, Vinicia, v průběhu nedělního derby. Fanoušky, kteří na hráče rasisticky pokřikovali, bude Atlético s pomocí moderních technologií a kamerových záznamů dohledávat a vy/www.youtube.com/shorts/92cmx_Uloučí je s okamžitou platností z fanouškovské obce./www.youtube.com

Atlético Madrid se velmi jednoznačně distancovalo od rasistických pokřiků, které od domácích fanoušků zaznívaly v průběhu madridského derby a terčem jim byl hráč Realu Madrid, Vinicius jr. Brazilský útočník v průběhu celého týdne, který předcházel derby, čelil výhružkám ze strany příznivců Atlética a nejen jich.

Olej do ohně přilil prezident španělské asociace agentů, Pedro Bravo, který útočníka Realu Madrid označil za opici a doporučil mu, aby sambu tancoval doma v Brazílii. Přesto, že se následně za svůj komentář omluvil, strhl lavinu nenávistných reakcí, ale i tisíce komentářů na obranu Vinicia, mezi něž se přidal také Neymar nebo Pelé.

V průběhu nedělního derby, aniž by Vinicius měl šanci skórovat a dát tak průchod svým tanečním kreacím, nebyl hráč ušetřen dalších rasistických pokřiků, které domácí fanoušci korunovali sborovým popěvkem „jsi opice, Viniciusi, jsi opice“ ve chvíli, kdy ke stadionu přijížděl autobus s hráči Realu Madrid. Vedení domácího klubu se za toto chování bleskově omluvilo a v prohlášení, které uvádíme níže, rasistické popěvky odsoudilo.

Atlético Madrid důrazně odsuzuje nepřípustné skandování, které před derby předvedla menšina fanoušků před stadionem. Rasismus je jedním z největších nešvarů naší společnosti a bohužel se nevyhýbá ani fotbalovému světu a klubům. Náš klub byl vždy známý svou otevřeností fanouškům různých národností, kultur, ras a sociálních vrstev a pár jedinců nemůže zkazit image tisíců a tisíců fanoušků Atlética, kteří svůj tým podporují s vášní a respektem k soupeřům.

Tato skandování vyvolávají obrovský odpor a rozhorčení a my nedovolíne, aby se někdo schovával za naše barvy a pronášel urážky rasistického nebo xenofobního charakteru. V Atléticu Madrid máme nulovou toleranci vůči rasismu, naše odhodlání bojovat proti této společenské pohromě je naprosté a nepřestaneme, dokud ji neodstraníme. Za tímto účelem jsme se obrátili na úřady, abychom jim nabídli plnou spolupráci při vyšetřování událostí, které se odehrály před stadionem, a požádali je o identifikaci osob, které se jich zúčastnily, aby bylo možné přistoupit k okamžitému vyhoštění osob z klubu.

K hlubokému zamyšlení bychom rádi vyzvali také všechny profesionály působící ve světě fotbalu. Znovu důrazně odsuzujeme tyto události, které nemají žádné opodstatnění, a jsme přesvědčeni, že to co se stalo ve dnech předcházejících derby, je nepřijatelné. Fanoušky žádáme o zdravý rozum a racionalitu, a přesto v průběhu týdne lidé z různých oborů vyvolávají umělou kampaň a zažehnou rozbušku kontroverze, aniž by měřili důsledky svých činů a projevů.

Bolest, kterou červenobílá rodina v této události pociťuje, je obrovská. Nemůžeme dopustit, aby někdo spojoval naše fanoušky s takovým chováním a zpochybňoval naše hodnoty vůči menšině, která nás nereprezentuje. Naše rozhodnutí je pevné a důrazné a nepřestaneme, dokud tyto jedince z rodiny červenobílých nevyloučíme, protože do ní nemohou patřit.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace