Atlético Mineiro oznámil rozvázání smlouvy s Diegem Costou

Diego Costa v dresu Atlético Mineiro

Sportovní ředitel brazilského klubu, Rodrigo Caetano, potvrdil jihoamerickému tisku, že Diego Costa, toho času na plánované dovolené v Madridu, požádal klub o rozvázání kontraktu. Oficiálním důvodem by mělo být to, že hráč v klubu dobře nezapadl. Brazislký klub se rozhodl hráči vyjít vstříc.

Atlético Mineiro, úřadující mistr brazilské ligy a poháru za rok 2022, zveřejnil v úterý, že Diego Costa, bývalý hráč Atlética Madrid nebo Chelsea, už není součástí týmu. Sportovní ředitel Rodrigo Caetano potvrdil, že o rozvázání smlouvy požádal sám hráč a své rozhodnutí zdůvodnil tím, že se v týmu nedokázal dobře adaptovat.

Atlético prosbu Costy vyslyšel a smlouvu ukončil bez toho, aniž by rodákovi z brazilského Lagarta vyměřil smluvní pokutu za předčasné vyvázání se z kontraktu. Třiatřicetiletý útočník se stal volným hráčem v prosinci 2020 poté, co odešel z Atlética Madrid a v srpnu 2021 přijal nabídku Mineira k návratu do brazilské ligy. Stalo se tak po šestnácti letech kariéry v zahraničí.

Smlouva s Mineirem byla platná do konce roku 2022, ale Diego Costa požádal o její rozvázání po pouhých pěti měsících. „Na konci minulé sezóny se s námi Diego spojil a vyjádřil své přání skončit. Zdůvodnil to špatnou adaptací se do klubu a dalšími osobními důvody. Snažili jsme se jeho rozhodnutí zvrátit a Diego s námi alespoň dokončil kalendářní rok,“ vysvětlil sportovní ředitel.

Caetano vyzdvihl důležitý přínos, jaký měl útočník v zápasech Mineira v jeho nejúspěšnější sezóně. Zároveň ale potvrdil, že se Costa vždy vyjádřil velice jasně v tom smyslu, že by mohl kdykoliv požádat o rozvázání smlouvy v případě, že by se v klubu necítil dobře. „Taková byla naše domluva,“ přidal Caetano.

Sportovní ředitel dále potvrdil, že v takovém případě by ani jedna ani druhá strana nepřistoupila k žádným sankčním poplatkům. „Jsme Diegovi velice vděčni za to, že v našem týmu hrál a byl pro nás důležitým článkem. V další sezóně už s námi  pravděpodobně hrát nebude, ale ještě se snažíme jeho rozhodnutí změnit.“ Bývalý hráč Sporting Club de Braga, Braga, Penafiel, Celta de Vigo, Albacete, Valladolid, Rayo Vallecano, Atlética Madrid a Chelsea mezitím již dostal nabídku od Corinthians a fanoušci budou čekat, zda naváže na své předchozí úspěchy.

Největší milníky kariéry zapsal v dresu Atlética Madrid, se kterým vyhrál Superpohár UEFA v roce 2010, 2012 a 2018. Ve stejném klubu získal také ligový titul v roce 2014 a 2021. V Chelsea si připsal úspěch v Premier League v ročníku 2014/2015 a 2016/2017.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace