Atlético odmítlo nabídku Manchesteru United ve výši 135 milionů eur za Joaa Felixe

Manchester United láká do svých řad Joaa Felixe

S nabídkou, z níž se vedení Atlética zatočila hlava, se prezentoval Manchester United, který pod tíhou velmi špatného vstupu do anglické Premier League potřebuje nutně posílit útočné řady, a tak se z Atlética Madrid snažil odlákat nejdříve Alvara Moratu a nyní Joaa Felixe. Los Colchoneros ovšem o nabídce ve výši 135 milionů eur nechtějí ani slyšet a dali najevo, že hráč není na prodej.

Zájem o dvaadvacetiletého portugalského hráče v průběhu aktuálního přestupového období projevilo několik klubů, všechny si ale zatím vylámaly zuby. A když se Manchester United ukázal ve dveřích Atlética s naditou obálkou čítající 135 milionů eur a stejně nepochodili, muselo být všem jasné, že Joao Felix opravdu na prodej není.

Částka nabízená Manchesterem United sice převyšuje 127,7 milionů eur, které v létě 2019 Atlético Madrid zaplatilo za přestup Benfice, ale španělský klub v tuto chvíli o odchodu svého nejlepšího hráče neuvažuje.

Joao Felix se v roce 2019 stal nejdražším hráčem historie Atlética, když za něj červenobílí utratili celý výtěžek z prodeje Antoina Griezmann do Barcelony. Výkony portugalského reprezentanta jsou od té doby ale velmi kolísavé a nenápadná až hluchá období se střídají se skvělými výkony, jakých jsme svědkem v nynějším startu španělské La Ligy. O potenciálu Joaa Felixe nikdo pochybovat nemůže a tři asistence z úvodního utkání Atlética proti Getafe jen posilují důvěru v mimořádný talent světového fotbalu.

Manchester United není jediným týmem, který projevil o hráče zájem. V počáteční fázi přestupového období se o Felixe zajímal také Bayern Mnichov, aby zaplnil mezeru po odchodu Roberta Lewandowského, ale bavorský klub nakonec pro velmou komplikovanost od jednání ustoupil. Atlético Madrid se totiž ohání výstupní klauzulí hráče, která je ve výši 350 milionů eur a se současnou délkou smlouvy, která hráči vyprší v roce 2026, mají colchoneros jednoznačně navrch a mohou si diktovat podmínky.

Felix, jeden z nejlépe hodnocených talentů evropského fotbalu a čtvrtý nejdražší hráč historie (žebříček přestupů), tak patrně zůstane ještě nějakou dobu v Atléticu Madrid, kde do této chvíle stihl nastřílet 29 branek ve 112 utkáních a byl součástí týmu, který v sezóně 2020/21 získal ligový titul.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace