Atlético pokračuje ve svém ďábelském plánu, Griezmann opět náhradníkem

Griezmann střídá Moratu v utkání Atlética Madrid

Pokud je něco, na co si lze ve španělské lize vsadit, pak je to fakt, že bude Antoine Griezmann na začátku utkání na lavičce Atlética Madrid a to i přesto, že se jedná o jednoho z klíčových hráčů týmu. Los Colchoneros se zkrátka rozhodli obejít smluvní dohodu s Barcelonou a nechtějí za útočníka zaplatit 40 milionů eur.

Francouzský reprezentační útočník zatím ve všech pěti ligových utkáních usedl na lavičku náhradníků a na hřiště se dostal vždy až po pauze, přesněji řečeno, v 63. minutě. A to je příliš podobný vzorec na to, aby se mohlo jednat o náhodu. Atlético Madrid již nemůže tvrdit, že nesleduje přesně naplánovanou taktiku. Poslední epizoda ďábelského plánu se odehrála v sobotu večer, kdy Atlético vyhrálo 4:1 nad Celtou Vigo a Griezmann střídal Alvara Moratu. Pochopitelně v 63. minutě.

Španělská média si všímají faktu, že jde francouzský reprezentant na hřiště vždy vy stejné minutě a od Atlética Madrid se tak jedná o jednoznačnou provokaci, protože podle smlouvy by Griezmann musel odehrát alespoň polovinu zápasů za Atlético, aby za něj Barceloně byla vyplacena dohodnutá povinná doložka ve výši 40 milionů eur.

Barcelona proto situaci vzala do svých rukou a v prohlášení oznámila, že hodná Atlético žalovat za porušení dohody. Jak se ale zdá, Atlético žádné vyjádření od Barcelony zatím nedostalo. „Nevím, nic jsme nedostali. Nevíme, zda nás Barcelona bude žalovat nebo ne,“ řekl Enrique Cerezo, majitel Atlética.

Katalánský klub se v celé záležitosti nyní opírá o vyložení smlouvy v tom smyslu, že 50% odehraných zápasů se vztahovalo pouze na jednu sezónu ze dvou odehraných, Atlético tvrdí, že jde o součet dvou sezón. „Nechci se nyní zabývat tím, čí výklad je ten správný. Možné je všechno,“ prohlásil Cerezo. "Antoine je skvělý hráč a jsem velmi rád, že je s námi. Mám s ním výborný vztah a to je vše co k tomu mohu říci. Nikdy se nezabývám otázkami sestavy a ani do ní trenérovi nijak nemluvím,“ předal horký brambor Cerezo trenérovi Simeonemu.

Ten se ale odpovědi na taktiku nenasazování Griezmanna vyhnul a pouze podotknul, že je coby trenér součástí týmu a týmovým hráčem také bude nadále. Přeloženo: dělám jen to, co se mi nařídí. Griezmannova situace je velmi frustrující, myslí si to s mnoha dalšími také bývalý francouzský reprezentant Djibril Cissé, který vyjádřil svůj údiv nad tím, jak Antoine bez mrknutí oka situaci přijal. „Dělá svou práci v čase, který je mu k ní poskytnut. Je to frustrující, protože je ve výborné formě. Je to velmi složitá situace a on ji zvládá parádně. Nevím, zda bych něco podobného v jeho pozici zvládl já,“ dodal v rozhovoru pro L'Equipe Cissé.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace