Atlético potřebuje porazit Leverkusen, na stadionu Metropolitano ale kouzlo Ligy mistrů nefunguje

Výkony Atletica Madrid jsou od přechodu ze stadionu Vicente Calderon na Metropolitano podstatně horší. Není třeba vinit prostředí, ale statistiky jsou neomylné. Na současném stadionu úspěšnost výher Atlética Madrid spadla na neuspokojivých 45%, což není číslo, které by tým Diega Simeona před rozhodující bitvou s Bayerem Leverkusenem potřeboval.

Na dřívějším stadionu Vicente Calderón, který byl až do roku 2017 útočištěm Atlética Madrid, a jež byl před třemi lety zdemolován a nahrazen veřejným parkem, se vystřídala celá řada evropských gigantů. Barcelona, Real Madrid, Bayern Mnichov, Juventus, Chelsea... S výjimkou anglického týmu v Lize mistrů na Vicente Calderón červenobílým podlehly všechny zmíněné celky, Barcelona a Bayern dokonce dvakrát.

Pod vedením Diega Simeoneho zažil bývalý stadion Atlética celkem 23 večerů uvedených hymnou Champions. V osmnácti z nich si madridští dokázali se soupeřem poradit, což vychází na pozoruhodnou úspěšnost 78%. Ve zbývajících pěti utkáních Atlético vybojovalo čtyři remízy a jen jedinou porážku, rukou Benficy Lisabon.

Na novém stadionu, Metropolitano, je situace velmi odlišná. Částečně to bude kvůli zvyšující se kvalitě a konkurenceschopnosti týmů v evropských pohárech, něco můžeme přičítat i novému prostředí. Když totiž vyšlo najevo, že se bude Vicente Calderon bourat a Atlético stěhovat, skalní fanoušky klubu informaci přijali velmi negativně.

Faktem ale zůstává, že na novém stadionu pod Diego Simeonem Atlético odehrálo dalších dvaadvacet utkání, ale jen devětkrát se tým radoval z výhry. Ve zbylých případech osmkrát remizovali a čtyřikrát prohráli, úspěšnost klesla na 45%.

Ve středu na Wanda Metropolitano zavítá Bayer Leverkusen Xabiho Alonsa a Atlético potřebuje, aby se domácí atmosféra výrazně změnila a hlavně se přenesla i na samotné hřiště, protože jiný výsledek než vítězství Madridu nepomůže. Jen tři body do tabulky týmu Diega Simeoneho dají ještě naději na postup ze skupiny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace