Atlético představilo maketu nového stadionu

Maketa nového stadionu Atlética (© marca.es)

Atlético se zařadí po bok klubů, které se pyšní moderními stadiony. Vedení Madriďanů představilo maketu nového stánku.

Ten vznikne přestavbou stadionu La Peineta, Los Colchoneros by se na něj měli z Vicente Calderóna, kde hrají v současné době, přesunout před startem sezóny 2015/2016.

Zmodernizovaná La Peineta pojme přes 70 tisíc fanoušků, součástí plánů je i 1 100 parkovacích míst a výstavba stanice metra a obchodního centra. Nový domov madridského celku se tak stane jedním z nejmodernějších stadionů světa.

Součástí stadionu by podle požadavku města měla být i atletická dráha, neboť Madrid se nevzdává myšlenky na pořádání olympijských her a La Peineta je jedním z míst, kde by se konaly. Architekt Emilio Cruz prozradil, že by neměl být problém atletickou dráhu odstranit, díky čemuž by se tribuny posunuly do těsné blízkosti hřiště.

"Pokaždé, když Atlético změnilo stadion, získalo na významu a přišly větší úspěchy. Nový stadion je naším prvním snem, tím druhým pak bude nádherné sportovní centrum," prohlásil generální manažer Atlética Miguel Ángel Gil Marín.

Podívejte se, jak bude vypadat zmodernizovaný stadion La Peineta

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace