Atlético se přiblížilo finále Evropské ligy, Athletic musí otáčet

Radamel Falcao (© marca.es)

Atlético Madrid rozdrtilo v prvním utkání semifinále Evropské ligy Valencii 4-2, Athletic prohrál na půdě Sportingu Lisabon 1-2.

Atlético - Valencia 4-2 (18. a 78. Falcao, 49. Miranda, 54. Adrián - 45. Jonas, 94. Ricardo Costa)

Valenci se první možnost, jak Atléticu vrátit vyřazení z Evropské ligy z před dvou let, nepovedla. Netopýři se na stadionu Vicente Calderóna prezentovali špatným výkonem, přesto díky brance Ricarda Costy z poslední akce utkání drží naději na postup.

Na první gól se nemuselo čekat dlouho, v 18. minutě vyhrál Arda Turan souboj s Ramim, na malém vápně našel Falcaa, na jehož hlavičku neměl Diego Alves nárok. Valencia srovnala krok ve třetí minutě nastaveného času první půle, kdy se po rohu trefil Jonas.

Druhé dějství patřilo jednoznačně Atléticu, což se odrazilo i na ukazateli skóre. Miranda a Adrián góly během pěti minut dostali Madriďany do vedení, které ještě podpořila skvostná Falcaova rána o břevno, při níž Diego Alves plachtil vzduchem marně.

Když už se zdálo, že Atlético třígólový náskok uhájí, zaspali domácí fotbalisté znovu v nastavení při rohu, za což je potrestal Ricardo Costa. Los Colchoneros mají nakročeno do finále, Valencia však zůstává ve hře o Bukurešť.

Sporting Lisabon - Athletic 2-1 (76. Insúa, 80. Diego Capel - 54. Aurtenetxe)

Souboj přemožitelů anglických velkoklubů dopadl lépe pro Sporting Lisabon. Portugalci, kteří vyřadili Manchester City, zdolali Athletic 2-1. Baskové budou po Manchesteru United muset usilovat o skalp dalšího silného celku v odvetě na San Mamés.

První poločas toho v Lisabonu příliš nenabídl. Hrál se opatrný fotbal, z něhož vybočovaly pouze dalekonosné pokusy domácích. Hra Athleticu neměla takovou kvalitu, na jakou si baskičtí příznivci v Evropské lize zvykli.

Druhých 45 minut už bylo výrazně zábavnějších. Prakticky v první velké šance poslal hosty do vedení levý bek Aurtenetxe po standarní situaci. Z podobné situace mohli Lvi udeřit znovu, Sporting ale v tomto případě zachránila branková konstrukce.

Velký obrat přinesla závěrečná fáze utkání. V 76. minutě vyrovnal hlavou Insúa, aby se o chvíli později prosadil Diego Capel, bývalý fotbalista Sevilla. Athletic půjde do odvety s jednogólovým mankem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace