Atlético se zlobí kvůli vyloučení Diega Costy. Podle Valverdeho ještě o titulu nerozhodlo

Vyločení Diega Costy (© marca.es)

Barcelona porazila Atlético 2-0, pomohla jí k tomu dlouhá přesilovka po vyloučení Diega Costy.

Červená karta za protesty vzbudila hodně vášní. Arbitr Jesús Gil Manzano ji podle zápisu udělil útočníkovi Atlética za to, že ho urazil slovy: "Se.u na tvoji zas.anou matku." Cestou do šaten ještě směrem k rozhodčímu pokřikoval, že je zku.vysyn. Diego Costa popřel, že by Gila Manzana jakkoliv urazil.

Pro Atlético šlo na Camp Nou už o sedmé vyloučení v posledních 11 zápasech. To rozohnilo Diega Simeoneho, podle trenéra Los Colchoneros je na jeho mužstvo uplatňován jiný metr než na Barcelonu: "Sedm vyloučení v jedenácti zápasech, něco asi děláme špatně. Ptal jsem se rozhodčího, podle kterého mu Costa řekl něco, co však on sám popírá. Fotbalisté Barcelony mnohdy dělají to samé, ale vyloučeni nejsou. To ovšem Costu neomlouvá. Pokud si rozhodčí myslí, že byl uražen, je vyloučení v pořádku. Ale není to vždy stejné. Vždyť nám kdysi vyloučili i Torrese. Za dva fauly! Torrese, ikonu. To nás pak může rovnou vyloučit všechny."

Podobně mluvil i záložník Thomas Partey: "Ze hřiště mi vyloučení přišlo nespravedlivé. Nemůžete vyloučit hráče na takovém místě. V oslabení jsme to měli těžké, i rozhodčí ví, že na tomto hřišti se těžko hraje v deseti. Ale stalo se, dělá svoji práci a musíme to respektovat."

Barcelona si vytvořila v čele ligy luxusní jedenáctibodový náskok a o obhajobu titulu by ji už nic nemělo připravit. Kouč Ernesto Valverde však varuje, že hotovo ještě není: "Jsou to velmi důležité tři body, opět jsme titulu blíže, ale ještě kus zbývá. Práce není hotová."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace