Atlético v Evropské lize končí, Levante postupuje

V Rusku byla zima jako... v Rusku (© marca.es)

Atlético sice vyhrálo na půdě Rubinu Kazaň 1-0, v kombinaci s prohrou 0-2 z domácího utkání to však pro Madriďany znamená konec v Evropské lize. Naopak do osmifinále postoupilo Levante, které i podruhé zdolalo Olympiacos.

Rubin Kazaň - Atlético 0-1 (84. Falcao)

Fotbalový zázrak se ve zmrzlém Rusku nekonal, bylo k němu však blíže, než by před výkopem mnozí tipovali. Atlético Madrid díky brance Falcaa porazilo Rubin Kazaň 1-0, jenž po porážce 0-2 z Calderónu to pro obhájce trofeje znamená hodně předčasný konec v soutěži.

Atlético znovu trpělo při absenci Diega Costy. Radamela Falcaa dlouho nepouštěla do hry skvěle hrající dvojice stoperů Rubinu Marcano a César Navas. Druhý jmenovaný byl v samotném závěru vyloučen za ošklivý skluz právě na Kolumbijce.

To už v době, kdy Atlético vedlo. V 84. minutě se prosadil po skvělé akci Adriána El Tigre, jenže na následný nápor hostů už nezbylo mnoho času. Atlético se s Evropskou ligou rozloučilo důstojně, přesto je vypadnutí v prvním kole play-off velkým zklamáním.

Olympiacos - Levante 0-1 (9. Martins)

Levante to myslí vážně. V Řecku, kde měli Granotes trpět v bouřlivé atmosféře, předvedli skvělý výkon, jehož výsledkem je vítězství 1-0. To ve spojení s triumfem 3-0 z úvodního utkání znamená hladký postup.

Jediná branka padla v deváté minutě po rohovém kopu Barkera, který přetavil v gól Obafemi Martins. Zbylých 80 minut bylo s trochou nadsázky zbytečných, protože Levante drželo soupeře na uzdě a nenechalo ho ani pomyslet na možné zdramatizování zápletky o postupujícím.

Evropa poznává, že s Levante i přes jeho omezené finanční možnosti a podceňovaný kádr musí počítat. V osmifinále čeká na JIMovu partu Rubin Kazaň, přemožitel Atlética.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace