Atlético zaplatí za Griezmanna 20 milionů eur, kluby konečně našly řešení

Antoinne Griezmann

Antoinne Griezmann, Diego Simeone a konec konců i Barcelona mají důvod k úsměvu. Všechny strany našly shodu, která ještě oficiálně nevstoupila v platnost, ale vyřeší problémy s minimálním využíváním francouzského útočníka v utkáních Atlética Madrid.

Atlético Madrid na konci sezóny zaplatí Barceloně za přestup francouzského snipera 20 milionů eur. Oba kluby tak dospěly k dohodě o padesáti procentní slevě částky vepsané do smlouvy ve formě povinné opce na odkoupení v případě, že hráč odehraje více než 50% utkání.

Hned od začátku sezóny ale začalo být jasné, že se madridskému klubu nebude chtít opci aktivovat a Griezmann začal vysedávat na lavičce. Stále častěji se taktika zvolená vedením klubu nelíbila trenérovi Simeonemu, který nemohl využívat svého nejlepšího hráče. Francouzský reprezentační útočník odehrál v loňské sezóně velkou porci utkání, proto jednoduchým výpočtem klub zjistil, že pokud nechce platit opci, stačí Griezmanna nasazovat až v průběhu druhého poločasu.

V prvních deseti utkáních letošního ročníku La Ligy proto Griezmann nastoupil v základní sestavě pouze dvakrát a v osmi případech až po 60. minutě zápasu. Se sledováním hodinek ale už je konec. Atlético se zavázalo zaplatit povinnou opci ve výši 20 milionů eur, což znamená 50% slevu, Barcelona si nezatíží své zadlužené účty dalším výdajem a Antoinne Griezmann bude moci pravidělně hrát. Mise splněna ke spokojenosti všech tří stran.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace