Aubameyang nebo Memphis: Oba ale Xavi nepustí

Odejde Memphis Depay z Barcelony?

Útočníci Barcelony, Memphis Depay a Pierre-Emerick Aubameyang, jsou nejpravděpodobnějšími kandidáty na odchod z katalánského klubu. První jmenovaný v rukou drží dohodu s Juventusem, gabonského forwarda by zase chtěl v Chelsea trenér Tuchel. Má to ale háček, Barcelona oba hráče pouštět nechce.

Napětí v účetnictví nutí Barcelonu k dalšímu prodeji hráčů, nejen proto, aby se klubu povedlo zaregistrovat také již podepsaného Koundého, ale zejména proto, aby mohla počítat s případnými příchody Marcose Alonsa nebo Bernarda Silvy.

Přestup Frenkieho de Jonga zůstává nejrychlejší cestou, jak napravit platový strop v Barceloně a je to také schůdná varianta pro trenéra Xaviho, který by byl s Busquetsem, Pedrim, Gavim, Kessiém, Pjanićem a Bernardem Silvou spokojený s tím, co má k dispozici do středu pole. Nizozemský reprezentační záložník však svou volbu několikrát zopakoval: z Barcelony odcházet nechce. A Manchesteru United ani Chelsea se zatím nepodařilo de Jongův pevný názor změnit.

Blížící se konec srpna tak nutí Barcelonu, aby hledala i jiné alternativy, jak se vejít do rozumného počtu hráčů a platového stropu. V nejpokročilejším stadiu je případ Memphise Depaye, který je stále blíž akceptování nabídky smlouvy v Juventusu. Katalánský klub sice z přestupu nezíská vůbec nic, alespoň ovšem ušetří plat holandského forwarda a posune se o krok blíže začlenění Koundeho na soupisku.

Dalším hráčem, jehož pokračování není vůbec jisté, je Aubameyang. Smlouvu s gabonským útočníkem by ráda uzavřela londýnská Chelsea, která je v kontaktu s hráčovým agentem a vyjednává detaily smlouvy. Anglický klub by útočníkovi dokázal zajistit vyšší plat, nicméně s Barcelonou bude ještě obtížné jednání. S vidinoou nulového zisku v případném odchodu Memphise, chce katalánský klub Aubameyanga zpeněžit a požaduje 20 milionů eur.

Trenér Xavi by se navíc jen nerad vzdal obou útočníků najednou. Aubameyang byl klíčovým hráčem ve zlepšení herního výkonu Barcelony na jaře loňské sezóny. Jeho góly byly pro tým spásou, ale po příchodu Lewandowského ztratil Pierre-Emerick místo v sestavě. Xavi se ho snaží udržet v týmu tím, že mu dává minuty na křídle, ale je otázkou, zda to bude gabonskému útočníkovi stačit. Prozatím je bývalý hráč Arsenalu v Barceloně spokojený a je ochoten přijmou i odlišný post, než na jaký byl zvyklý.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace