Aubameyang v životní formě: potřebuje vlastně Barcelona posilu do útoku?

Xavi Henández Barcelonu radikálně změnil, stačilo mu na to pár měsíců. Převzal ji s mnoha nedostatky, bez hráčů jaké by si představoval a doteď se potýká se spoustou problémů. Svého cíle ale dosáhl a po fotbalové masáži na Santiago Bernabeu se experti ptají, jestli pořád ještě Barcelona potřebuje posilu do útoku?

Kdyby La Liga začínala o víkendu, byla by Barcelona jasným adeptem na titul a nikdo by nemohl říci ani půl slova. Parádní fotbal, jaký předvedli blaugranas v El Clasicu stál za to. Do konce ligové soutěže ale už zbývá jen devět kol a je málo pravděpodobné, že se na špici tabulky něco změní.

Barcelona každopádně prošla velkými změnami a vděčí za ně nejen trenérovi Xavimu ale také Jordi Cruyffovi, který se podílel na výběru zimních posil a s Aubameyangem měli velice šťastnou ruku. Týmu chyběl útočník, ale to už je minulost. Ne nadarmo se Aubameyang prosadil ve francouzské, německé i anglické lize. Na góly má čich a v El Clasicu to dokázal: dva vstřelil na další přihrál a měl šanci skórovat ještě v minimálně třech dalších případech.

Spousta hráčů Barcy prošla s příchodem Xaviho proměnou, ale to, jaký dopad měl na týmovou hru příchod Aubameyanga je k nezaplacení. Před jeho přestupem v zimě Barcelona odehrála 29 utkání a nastřílela v nich 40 branek, od začlenění Aubameyanga do sestavy Barca nastřílela 27 gólů v pouhých jedenácti utkáních a průměr na zápas se tak razantně zvedl z 1,3 na 2,45. Aubameyang je požehnáním, přišel v poslední den přestupového okna a to zcela zadarmo. Arsenal se ho totiž zřekl. Jeho výkony jsou pro katalánský klub velkým přínosem a zejména jeho spolupráce s křídelními hráči je příkladná.

Dembelé a Alba vedle gabonského útočníka vyrostli o dvě třídy a stali se jeho dvorními nahrávači, což jen potvrzuje harmonii, která mezi nimi panuje. Aubameyangův raketový vzestup nyní nutí Barcelonu přemýšlet nad tím, zda vlastně ještě potřebuje tak nutně posilu do útoku, o které mluví posledního půl roku. Haalandův příchod existuje už jen v teoretické rovině a tajným přáním je tak příchod Lewandowského. Potřebuje ho ale, pokud má v týmu Aubu?

Nedostatkem hráče z Gabonu je to, že není klasickou hvězdou světového formátu, což klub z hlediska marketingu potřebuje jako sůl. Aubameyangovi je již 32 let a pokud do této doby nedokázal svou osobu dostat do pořádné záře reflektorů, těžko už to dožene.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace