Až devět zápasů mohlo být zmanipulovaných

Devět podezřelých zápasů (© marca.es)

Vedení ligy začalo řešit možnou korupci v Primeře a Segundě. Podle vyjádření prezidenta LFP (Liga profesionálního fotbalu) Javiera Tebase je podezřelých 9 utkání, z toho 3 v Primeře.

"Neřeknu, o jaké zápasy jde, protože by to mohlo ovlivnit vyšetřování, ale jsou podezřelé z několika důvodů, ať už se jedná o nezvykle vysoké sázky nebo dění před a po utkáních. Vše už řeší policie," uvedl Tebas.

Podle informací španělských médií se jedná u střetnutí Levante - Deportivo, Levante - Celta Vigo, Zaragoza - Athletic, Hércules - Sabadell, Huesca - Sabadell, Racing - Girona, Girona - Xerez, Racing - Hércules a Córdoba - Xerez.

Zatímco Tebas je k možné korupci velmi kritický a považuje ji za rakovinu fotbalu, které je potřeba se zbavit, první muž Španělského fotbalového svazu Ángel María Villar odmítl kontroverzní zápasy komentovat a jen řekl, že "španělský fotbal je krásný, protože nám v posledních letech přinesl mnoho radosti a úspěchů".

K podezřelých výsledkům se vyjadřují i hráči. Obránce Girony Luso uvedl: "Atmosféra v Segundě v posledních letech zhoustla, musí se to nějak řešit. Podvodníci by měli být potrestáni. Je potřeba tvrdě zasáhnout."

"Z toho zápasu si pamatuji jen naše vítězství 2-1. Zasloužené, nebo ne, když se podívám, kde je teď Zaragoza, tak pochybuji, že by se nechala úmyslně porazit," přidává se útočník Athleticu Gaizka Toquero.

Jedním z hlavních aktérů kauzy má být nyní již bývalý fotbalista Sabadellu Abraham Paz, jenž se údajně nechal uplatit hned ve dvou případech. Samotný hráč to však odmítá: "Je to naprostá lež. S nikým jsem o žádných částkách nejednal, neudělal jsem nic, čím by byly ovlivněny výsledky zápasů."

Podezření z korupce se na španělských trávnících objevovalo i v minulých letech, vždy však vysumělo do ztracena. Až příští týdny a měsíce ukážou, zda-li se tentokrát vše potvrdí a dojde i na tvrdé tresty. Ty by mohly být velmi přísné a pro zúčastněné znamenat i několikaletý pobyt ve vězení.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace